Baidarių nuomotojai už nepelningą vasarą atsigriebti žada rugpjūtį | Diena.lt

BAIDARIŲ NUOMOTOJAI UŽ NEPELNINGĄ VASARĄ ATSIGRIEBTI ŽADA RUGPJŪTĮ

  • 1

Permainingi orai gąsdina mėgstančius aktyvų poilsį. Nors dabar – atostogų pikas, Dzūkijos upės daugiau baidarininkų sulaukia tik savaitgaliais. Baidarių nuomotojai skaičiuoja nuostolius ir tikisi atsigriebti rugpjūtį.

Varėnos krašte baidarių nuomotojų daugėja (jų dabar apie 80), o plaukiančiųjų mažėja. Žmonės dėl permainingų orų nedrįsta plaukti Ūla, kurioje daug posūkių, skardžių ir kilpų, tekančia pro senuosius dzūkų kaimus. Poilsiautojai vengia ir ne tokių sraunių upių kaip Merkys ar Šalčia.

„Šalta, labai neprognozuojamos liūtys, vėjai. [...] Atsidurti tokion audron niekas nenori miške, tai žmonės, matyt, pasisaugo“, – pasakoja Ūlos krašto baidarių nuomotojų asociacijos vadovas Artūras Svirnelis.

Baidarių nuomotojai sako kainų už paslaugas nekėlę. Vienvietės baidarės nuoma darbo dienomis kainuoja nuo 7 iki 10 eurų, dvivietės – iki 15, savaitgaliais – ir dvidešimt.

Verslininkai pastebi, kad į dviejų, trijų dienų žygius baidarėmis dažniau leidžiasi kaimynai – lenkai, baltarusiai. Upių pakrantėse įrengtos stovyklavietės, kur galima pasigaminti valgyti ir pernakvoti.

Plačiau – Rūtos Lankininkaitės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

Orai kaip orai, tiesiog žmonės pinigų neturi, o ir žmonių ne kaži kiek liko. Pasringo LT sankcijomis ir karais su Rusija, ką norėti - jankių baudžiauninkai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS