Baltarusijoje konfiskuojami Lietuvos vilkikai | Diena.lt

BALTARUSIJOJE KONFISKUOJAMI LIETUVOS VILKIKAI

  • 0

Apsidžiaugę dėl laisvesnio įvažiavimo į Rusiją, kai kurie Lietuvos vežėjai kaimyninėje Baltarusijoje praranda vilkikus, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovas Mečislavas Atroškevičius sako, kad Baltarusijoje konfiskuojamų transporto priemonių problema nesprendžiama.

"Nuolat gauname Lietuvos vežėjų nusiskundimus, kad Baltarusijos muitinės pareigūnai krovinių vežimą tarp trijų Muitų Sąjungos valstybių vertina kaip vidinį pervežimą (kabotažą), kuris yra draudžiamas vadovaujantis Muitų Sąjungos Muitinės kodeksu. Todėl sulaikomi lietuvių gabenami kroviniai, o transporto priemonės konfiskuojamos", - sakė jis.

Pernai į asociaciją kreipėsi 7 nukentėjusių įmonių vadovai, buvo sulaikyta daugiau nei 20 mašinų. Manoma, kad skaičiai yra didesni, nes dalis įmonių savarankiškai sprendžia problemas teismuose, o bendras sulaikytų automobilių skaičius gali siekti iki 50.

Lietuvos komercijos atašė Baltarusijoje Vidmantas Virbickas sakė, kad transporto priemonės dažniausiai sulaikomos dėl trijų priežasčių: perveža krovinius tarp Rusijos ir Baltarusijos, veža akcizines prekes, perkrauna prekes iš vienos savo transporto priemonės į kitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS