„Baltic legal soliutions Lietuva“ įrašyta į lobistų sąrašą | Diena.lt

„BALTIC LEGAL SOLIUTIONS LIETUVA“ ĮRAŠYTA Į LOBISTŲ SĄRAŠĄ

Viena didžiausių Lietuvoje advokatų kontorų „Baltic legal soliutions Lietuva“ įrašyta į lobistų sąrašą.Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė, kad antradienį kontoros prašymu įrašė ją į lobistų sąrašą.

Etikos komisija taip pat vienam mėnesiui laikinai sustabdė 10 jau registruotų lobistų veiklą, šiems nedeklaravus veiklos ataskaitų už 2011 metus.

Duomenų, kaip privalėjo, iki vasario 15 dienos komisijai nepateikė įmonė „Vox Juris“ ir „Verslo raktas“, Andrius Romanovskis, Kęstutis Žiemys, Gintautas Dirgėla, Gintautas Zaleckas , Oksana Sakalauskienė, Petras Oržekauskas, Liudvikas Ragauskis ir Tautvydas Juškauskas.

Kartu su „Baltic legal soliutions Lietuva“ Lietuvoje šiuo metu jau yra 26 registruoti lobistai, tačiau iki šiol tik maža dalis deklaruodavo, kad užsiima lobistine veikla - pavyzdžiui, 2010 metais tik 7 iš 25 registruotų lobistų deklaravo tokią veiklą.

„Baltic legal soliutions Lietuva“ įkurta 2010 metais, kai susijungė viena verslo teisės lyderių Lietuvoje advokatų profesinė bendrija „Jurevičius, Bartkus ir partneriai“ su advokatų kontora „Kazlauskas ir Degesys Solvings“ ir savo gretas papildė naujais partneriais. Šiuo metu kontora vienija 10 partnerių ir daugiau nei 50 teisės specialistų.

Kartu su „Kronbergs & Čukste“ Latvijoje ir „Glikman & Partnerid“ Estijoje „Baltic legal soliutions Lietuva“ yra Baltijos šalyse advokatų kontoras vienijančios asociacijos „Baltic Legal Solutions“ steigėja.

Tarp lobistų šiuo metu registruotos penkios bendrovės ar advokatų kontoros - „Ernst & Young Baltic“, „Glaxosmithkline Lietuva“ bei minėtos „Baltic legal soliutions Lietuva“, „Vox Juris“ ir „Verslo raktas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Smalsutis

Na ir ką jie nuveikė?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS