Baltijos valstybėse birželį kainas kėlė tik Lietuvos gamintojai | Diena.lt

BALTIJOS VALSTYBĖSE BIRŽELĮ KAINAS KĖLĖ TIK LIETUVOS GAMINTOJAI

Lietuvos pramonės produkcijos gamintojai kainas praėjusį mėnesį kiek padidino, tuo tarpu Latvijos ir Estijos – toliau mažino.

Nacionalinių statistikos tarnybų duomenimis, šis kainų indeksas Lietuvoje birželį, palyginti su geguže, pakilo 0,1 proc., Latvijoje ir Estijoje – nukrito atitinkamai 1,2 proc. ir 0,4 procento.

Per metus (praėjusį mėnesį, palyginti su praėjusių metų birželiu) Lietuvos gamintojai produkciją atpigino vidutiniškai 9,4 proc., Estijos – 1,9 proc., o Latvijos – pabrangino 0,4 procento.

Be rafinuotų naftos produktų, kurie Lietuvoje gaminami vienintelėje iš trijų valstybių, Lietuvos pramonės produkcijos gamintojų kainų indeksas per mėnesį nukrito 0,4 proc., per metus – 1,3 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pastabusis

Patriotas. Mums nereikia pigios Astravo elektros ar pigių maisto produktų. Mums reikalinga švari ir demokratiška europietiška elektra. Mums reikalinga elektros tinklų sinchronizacija su Europa. Elektros ar maisto produktų kainos mums nesvarbu.

Priverskim

Reikia priversti pardavėjus mažinti kainas, pirkite ne kur arčiau , o kur nors vienu centu pigiau, kad pardavėjai konkuruotu tarpusavi.

Anonimas

vagys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS