Bandomasis „LTG Cargo“ traukinys į Lietuvą turėtų sugrįžti šiąnakt | Diena.lt

BANDOMASIS „LTG CARGO“ TRAUKINYS Į LIETUVĄ TURĖTŲ SUGRĮŽTI ŠIĄNAKT

  • 0

Beveik prieš tris savaites į Ukrainą išvykęs bandomasis „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) traukinys su kroviniais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį turėtų sugrįžti į Lietuvą.

Kaip pranešė LTG, ketvirtadienį ryte traukinys, pargabenantis apie 50 konteinerių su įvairiais kroviniais, pasieks Kauno intermodalinį terminalą (KIT).

„Tai – pirmasis reisas LTG istorijoje, kai kroviniai iš Ukrainos Lietuvą geležinkeliu pasieks aplenkiant Baltarusiją“, – rašoma pranešime.

Lietuvoje nauju maršrutu krovinius gabens „LTG Cargo“, o nuo Ukrainos ir Lenkijos pasienio – dukterinė bendrovė „LTG Cargo Polska“. Į KIT traukinys grįš pakrautas maždaug 1000 tonų įvairių prekių.

Geležinkelių teigimu, bandomojo vežimo metu vertinami technologiniai naujo maršruto aspektai, krovinių gabenimo terminai, galimi logistikos iššūkiai ir jų sprendimo būdai.

„Šis maršrutas įgyvendinamas tik siaurąja europine vėže, kuri tęsiasi nuo KIT per Lenkiją iki Ukrainos pasienio teritorijoje esančio terminalo. Tai reiškia, kad pasiteisinus projektui, dalis krovinių iki Kauno galės būti gabenami nekeičiant vėžės ir jų neperkraunant“, – teigia LTG.

Be to, iš Ukrainos į Klaipėdos uostą važiuoja ir kitas – Lenkijos geležinkelių įmonės „Lotos kolej“ traukinys.

Klaipėdos uosto krovos bendrovės „Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Štumbergas BNS antradienį sakė, kad iš Ukrainos į Klaipėdą atvyksta bandomieji grūdų ir skystų trąšų kroviniai, kurie Klaipėdą turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje. 

Ukraina negali per savo uostus išvežti maždaug 20 mln. tonų pernykščio derliaus grūdų ir paprašė Europos Sąjungos pagalbos.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis anksčiau teigė, jog Klaipėdos uostas – neskaičiuojant Birių krovinių terminalo – yra pajėgus pakrauti apie 8 mln. tonų grūdų, tačiau per Lenkiją dėl infrastruktūros ribojimų šiuo metu į Lietuvą per metus įmanoma atvežti tik 1-1,5 mln. tonų Ukrainos grūdų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS