Barų ir kavinių asociacija apie veiklos atnaujinimą: tokie pasakymai – raminimas | Diena.lt

BARŲ IR KAVINIŲ ASOCIACIJA APIE VEIKLOS ATNAUJINIMĄ: TOKIE PASAKYMAI – RAMINIMAS

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas Raimondas Pranka teigia kol kas abejojantis, kad po kelių savaičių Lietuvoje bus išties atnaujinta viešojo maitinimo įstaigų veikla. Pasak jo, gali būti, kad tokie pasisakymai yra tik raminimas.

Jo teigimu, kavinės ir barai karantino laikotarpiu bando įvairiais būdais vykdyti bent dalį veiklos. Visgi, pasak R. Prankos, iš to naudos – mažai.

„Tie barai, kurie turėjo licencijas vartoti vietoje ir išsinešti, persikėlė į internetinę prekybą. Visgi ne visi barai maisto turi. Kiti internetu pardavinėja alkoholinius gėrimus pagal visus įstatymus. Kai kurie barai ir klubai neturi tokios licencijos, todėl sugalvoja savo atributiką pardavinėti, plakatus ir panašiai. Bet naudos iš to praktiškai jokios nėra“, – Eltai sakė R. Pranka.

Po mėnesį trukusių suvaržymų trečiadienį Vyriausybė leido daliai verslo atnaujinti savo veiklą. Yra svarstoma, kad antrajame etape būtų įgalinta ir viešojo maitinimo įstaigų veikla. Tokį siūlymą Lietuvos barų ir kavinių asociacijos prezidentas vertina teigiamai, nors ir pripažįsta, kad galimai tai yra tik raminimas.

„Vertinu, aišku, kad gerai. Bet tai yra tik užuominos. (…) Bent jau galėtume dirbti. Bet (...) galbūt dabar esame tik raminami. (...) Kol tai nevyksta, sunku tikėti“, – sakė jis.

Pasak R. Prankos, atnaujinus maitinimo įstaigų veiklą, iššūkių gali kilti dėl medicininių kaukių trūkumo.

„Kavinės ir barai visuomet turėjo reikalingas priemones: dezinfekcinius (skysčius – ELTA), muilus (...). Pirštines taip pat turėjome, o dėl kaukių yra klausimas. Nežinome, ar bus, ar nebus, ar atsiras tiekėjai, to dar nežinome. Sunku pasakyti, kas bus rytoj, nes viskas labai dinamiškai keičiasi“, – Eltai teigė Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovas.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki balandžio 27 dienos.

Šiuo laikotarpiu šalies piliečiams draudžiama išvykti iš šalies, uždarytos parduotuvės (išskyrus maisto ir vaistines) bei kavinės. Taip pat draudžiami žmonių susibūrimai, neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS