Beveik 26 tūkst. žmonių pradeda kaupti antroje pakopoje, 34 tūkst. atsisakė | Diena.lt

BEVEIK 26 TŪKST. ŽMONIŲ PRADEDA KAUPTI ANTROJE PAKOPOJE, 34 TŪKST. ATSISAKĖ

  • 5

Kaupti antros pakopos pensijų fonduose šiais metais nusprendė beveik 25,9 tūkst. žmonių, tuo metu dar beveik 33,9 tūkst. atsisakė tai daryti, rodo automatinio įtraukimo į pensijų kaupimą rezultatai, pranešė „Sodra“.

Dar 2,5 tūkst. žmonių pasirašė naujas pensijų kaupimo sutartis, nors šiemet nebuvo įtraukti, o kiek daugiau nei 0,5 tūkst. savarankiškai sudarė sutartis su pensijų bendrovėmis – kitomis, nei automatiškai parinktos įtraukimo metu.

Šių metų pradžioje į pensijų kaupimą buvo įtraukta 59,75 tūkst. gyventojų.

Pernai iš automatiškai įtrauktų beveik 68 tūkst. gyventojų iki liepos 1-osios dalyvauti pensijų kaupime sutiko 25,5 tūkst., o atsisakė 41,5 tūkst. Dar 3,1 tūkst. žmonių pasirašė naujas sutartis, nors nebuvo įtraukti į kaupimą, o 546 žmonės sutartis sudarė savarankiškai.

Nuo liepos naujai prisijungusiųjų įmokos bus pervedamos į pensijų fondus: įmoką sudarys 3 proc. žmogaus atlyginimo bei papildoma valstybės paskata – 1,5 proc. vidutinio darbo užmokesčio, arba 27,04 euro per mėnesį.

„Sodra“ primena, kad gyventojai taip pat gali bet kada laikinai sustabdyti įmokų mokėjimą daugiausia 12-kai mėnesių per visą kaupimo laiką. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Na va

Suk čiukai dabar galės neverkt ir nesielvartaut kad auksinė afera usidarys - durnelių kuriuos bus galima pavožt po 20-30 metų vistiek pakankamai :D:D

Kaunietis

Kaupkite,kaupkite,kaupkite..., tik nelaikykite po pakopomis,po krosnimi,po pagalve,stiklainyje po krūmu,o laikykite viską banke,ir mes viską sutvarkysime,pasaugosime,investuosime,apdrausime,tik viską laikykite banke,tai yra patikima,saugu,ir tų prikauptų niekas daugiau niekada nepamatys.

melagei

Svarbiausia ,kad jie knisa prota ,kad savarankiškai galima buvo ATSISAKYTI kaupti .Nu be šansu rasti jųsistemoje buvo ,BE ŠANSU ,todel tiek ale ir liko nes žmones tiesiog paliuve i spąstus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS