Beveik trečdalis lietuvių – už pardavėjų poilsį švenčių metu | Diena.lt

BEVEIK TREČDALIS LIETUVIŲ – UŽ PARDAVĖJŲ POILSĮ ŠVENČIŲ METU

  • 4

Beveik trečdalis (29 proc.) lietuvių mano, kad maisto ir buitinių prekių parduotuvės per šv. Kalėdas, šv. Velykas, Naujųjų metų dieną ir kitas didžiąsias šventes neturėtų dirbti iš viso. Tuo metu už tai, kad "Maxima", "Rimi" "Aibė", "IKI" ir kiti prekybos centrai švenčių metu turėtų dirbti įprastu grafiku  pasisako mažiausiai, 7 proc., Lietuvos gyventojų. Tai parodė didžiausios Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovės TNS LT gruodžio mėnesį atlikta apklausa. 

"Arti pusės šalies gyventojų pasisako už tai, kad maisto ir buitinių prekių parduotuvės didžiųjų švenčių dienomis dirbtų, tačiau sutrumpintomis darbo valandomis. Kiek didesnė dalis (24 proc.) pasisako už tai, kad tokių parduotuvių darbo laiką pakaktų sutrumpinti šiek tiek - pavyzdžiui, iki 8 valandų, o penktadalis lietuvių siūlytų parduotuvių darbo laiką šventinėmis dienomis sumažinti iki 4 valandų", - sakė TNS LT projektų vadovė Rūta Matulaitienė.

Kita vertus, nemaža dalis apklaustų Lietuvos gyventojų pritaria minčiai, kad didžiųjų švenčių metu šalyje turėtų dirbti tik nedaugelis maisto ir buitinių prekių centrų, bet įprastu ar tik šiek tiek patrumpintu darbo laiku. Taip manančių šalyje yra 15 proc.

Tyrimas buvo atliktas telefonu, reprezentatyviai apklausiant 1200 vyresnių nei 15 m. amžiaus Lietuvos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

AZ

Smulkaus verslo zlugdymo vajus tęsiasi...Monopolistai negalvoja apie savo melžiamas karves, pelnas,-tai viskas.Tik įstatymas gali pažaboti tokias patyčias,suteikti galimybę smulkiems pasiimti savo dalį per valstybines šventes.Dabar spėkime iš trijų kartų,ar seimas svarstytų tokį klausimą?

Va taip

Tuos, kurie reikalauja, kad visos parduotuvės švenčių dienomis dirbtų, reikia pačius priversti švenčių dienomis dirbti. Apsipirkimas ne gaisras, apsipirkti galima iš anksto, jei kažką užmiršai - pats kaltas. O jei prekybcentrių savininkams taip aktualu, tai tegu patys per šventes prie kasų sėdasi ir prekybos sales valo. Arba tegu moka už darbą išeiginėmis dienomis bent dukart didesnį atlyginimą. Ir prašom nelyginti parduotuvių su gelbėjimo tarnybomis, kurios iš tikrųjų turi veikti nonstop.

prekybos centrai tik siekia pelno.juk ju darbuotojai

turi seimas, o dirba kaip vergai po 12val. net per sventes.vokietijoje prekybcentrei net sekmadieniais nedirba.o pas mus, metinese sventese dirba,absurdas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS