Blogėja Lietuvos ekonomikos prognozė kitiems metams | Diena.lt

BLOGĖJA LIETUVOS EKONOMIKOS PROGNOZĖ KITIEMS METAMS

  • 9

Lietuvos ekonominės prognozės – tarsi amerikietiški kalneliai. Šiemet jos geresnės nei buvo spėta anksčiau, tačiau kitiems metams jau prastesnės. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Lietuvos bankas prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika šiemet trauksis šešiomis dešimtosiomis procento. Tai mažesnis smuktelėjimas nei buvo prognozuotas dar birželį. Vidutinė metinė infliacija šiais metais sumažės iki 8 ir 8/10 procento. Lietuvos banko vadovas Gediminas Šimkus sako, kad ekonomika tebėra vangi, ūkio aktyvumas prislopęs ir galutinis metų rezultatas bus su nedideliu, bet vis tiek minusu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

O pasaulio ekonomikos augimo prognozės linksta į prastesnę pusę. Eurozonos ekonomikos augimo perspektyva taip pat pakoreguota žemyn. Kitiems metams ji koreguojasi nuo 1,5 iki 1 procento augimo. Lietuvos bankas skaičiuoja, kad gyventojų realiosios pajamos didėja, tačiau vartojimas traukiasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nejuokinkite ,

Blinkevičiūtė yra lygiai tokia pati liberali kaip dabartiniai . Socdemų partijos programoje yra ir įvairių santuokų įteisinimas ! Blinkevičiūtė EP balsuoja už Stambulus ir kitus liberalių projektus . O tai ką ji kalba Lietuvoje yra tik politikavimas ! Ar socdemai padarė ką nors konkretaus seime ? Ne . Balsavo kartu su liberaliais : " konservatoriais " , liberalais ir laisvūnais . Vien savo gretose turėti tokią Šakalienę , kuri dalyvavo atidarant Taivano kioską Lietuvoje ir socdemai nieko ? O "kioskas" kiek žalos padarė Lietuvos ekonomikai ? Šlykštūs man tie libersocdemai kaip ir kiti liberalieji .

Anonimas

paruke ir nuomone pasikeite DDDDDD

R

Tik neseniai sakė kad gerėja:)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS