Bręsta naujas draudimas: naikins alkoholio paštomatus? | Diena.lt

BRĘSTA NAUJAS DRAUDIMAS: NAIKINS ALKOHOLIO PAŠTOMATUS?

Verslininkams bandant apeiti alkoholio prekybos draudimą,  Seimui siūloma nuo kitų metų uždrausti alkoholio paštomatus, kai alkoholiniai gėrimai skolinami ar pasaugojami už atlygį.

Seimas antradienį priėmė svarstyti tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas: už balsavo 82 Seimo nariai, prieš – 6 ir susilaikė 6. Toliau pataisas Seimas svarstys gruodį. 

Pakeitimus siūlo Seimo laikinosios Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdžio grupės pirmininkas konservatorius Paulius Saudargas.

Pataisas, anot jo, paskatino vieša informacija apie siūlomą paslaugą – galimybę stacionariuose paštomatuose įsigyti alkoholio, įskaitant ir draudžiamas jo prekybos valandas, atsiskaitant iš anksto arba atidedant mokėjimą leidžiamu prekybos metu.

„Galimybė įsigyti alkoholio stacionariuose saugojimo įrenginiuose prasilenkia su įstatymu – tai įstatymo apėjimas“, – teigė P. Saudargas.

Anot jo, alkoholio paštomatai paplitę Vilniuje – čia jų yra penki. P. Saudargas įspėjo, kad iš tokių įrenginių alkoholį lengva pasiimti nepilnamečiams.   

Jis neatmeta, kad alkoholio paštomatai galėtų veikti, bet tokia veikla turėtų būti labiau apmokestinama.

Seimo Ekonomikos komiteto narys Eugenijus Gentvilas pabrėžė, kad pastaruoju metu gausėjantys su alkoholio prekyba susiję draudimai verslą privertė ieškoti išeičių, kaip parduoti gėrimus žmonių norimu laiku.

„Draudimų kultūra atveda prie naujų verslo formų“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas Lietuvis

Draudimai nieko gera neduoda. Dėl šios priežasties Aliaskoje viskio 1 litras kainuoja 300 dolerių.Tai gal paštomatus apmokestinti , o gautą pelną nukreipti visuomenei naudinga linkme.

Anonimas

Kieno užsakymu žaidžiamas šitas žaidimas ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS