Pasirašytas memorandumas dėl 5G ryšio plėtros Lietuvoje | Diena.lt

PASIRAŠYTAS MEMORANDUMAS DĖL 5G RYŠIO PLĖTROS LIETUVOJE

Antradienį pasirašytas memorandumas dėl 5G ryšio plėtros Lietuvoje. Ministro Mariaus Skuodžio teigimu, dokumentu patvirtinama, kad visos jį pasirašiusios šalys sutaria dėl pagrindinių strateginių žingsnių 5G tinklo plėtrai Lietuvoje pradėti.

„Nuo diskusijų pereiname prie konkrečių darbų. Šiandien (...) dėl 5G ryšio dažnių principiniai sutarimai jau yra pasiekti ir nebelieka kažkokių trukdžių startuoti su aukcionais. Visos institucijos yra sutarusios dėl esminių žingsnių, ką norime pasiekti. 100 Mbps interneto greitis bent 95 proc. Lietuvos namų ūkių“, – memorandumo pasirašymo renginyje kalbėjo M. Skuodis.

Ministras M. Skuodis atskleidė, kad Vilniuje komercinis 5G ryšys turėtų atsirasti kitais metais, o penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose – 2023 metais. Iki 2025-ųjų ketinama užbaigti 5G plėtrą ir visų miestų teritorijose, tarptautiniuose transporto koridoriuose, taip pat valstybinės reikšmės keliuose, geležinkeliuose ir uostuose.

„Iš savo pusės dėsime visas pastangas, kad 5G ryšio projektas apskritai visoje Lietuvos teritorijoje būtų pripažintas valstybei svarbiu projektu, nes jis neabejotinai toks ir yra“, – pažymėjo ministras.

„Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims Petras Masiulis renginyje teigė, kad artimiausiais metais Lietuvos tinklų operatorių laukia didelis darbas modernizuojant Lietuvos ryšio tinklus. Jo nuomone, įgyvendinus memorandumo tikslus Lietuva turėtų tapti regiono lydere.

„Darbų reikės labai daug padaryti. Tinklas turės būti daug tankesnis, negu dabartinis. Statybų bus labai daug. (...) Manau, kad su 5G tikrai visi operatoriai pasiruošę greitai statyti, mes turėtume aplenkti ir kaimynus“, – sakė „Tele2“ vadovas.

Ministerijos skelbiamas memorandumo tikslas – užtikrinti efektyvią ir koordinuotą 5G ryšio plėtrą, įskaitant nepertraukiamą 5G ryšį tarptautiniuose transporto koridoriuose „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“ bei elektroninių ryšių tinklų, galinčių užtikrinti ne mažesnę kaip 100 Mbps ryšio spartą, prieinamumą bent 95 proc. Lietuvos namų ūkių.

Be M. Skuodžio ir P. Masiulio memorandumą taip pat pasirašė Ryšių reguliavimo tarnybos direktorius Feliksas Dobrovolskis, VšĮ „Plačiajuostis internetas“ direktorius Gytis Liaugminas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius, „LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovski, Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorės pavaduotojas Aleksandras Tiaškevičius, taip pat „Telia Lietuva“ vadovas Danas Strömbergas ir „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Pranas Kuisys.

GALERIJA

  • Pasirašytas memorandumas dėl 5G ryšio plėtros Lietuvoje
  • Pasirašytas memorandumas dėl 5G ryšio plėtros Lietuvoje
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

P.

Būtų neblogai, bet kam reikėjo leisti 10 kartų padidinti elektromagnetinės taršos normas. Tai kelia įtarimą.

kanbaris

Laukiu nesulaukiu

radijacija

padides bus hana
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS