A. Butkevičius: Konstitucinio Teismo sprendimai – socialiai neteisingi | Diena.lt

A. BUTKEVIČIUS: KONSTITUCINIO TEISMO SPRENDIMAI – SOCIALIAI NETEISINGI

  • 3

Konstitucinio Teismo sprendimas dėl nekompensuotų tėvystės pašalpų yra socialiai neteisingas, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Aš tikrai galiu pasakyti, kad socialinio teisingumo požiūriu, kai kurie sprendimai buvo priimti, mano manymu, nors aš negaliu kvestionuoti Konstitucinio Teismo sprendimų, vis dėl to nebuvo atsižvelgta ir įvertinant socialinę padėtį, nei mūsų ekonominę padėtį, kai tikrai buvo toks reikalavimas, kad mes vis dėl to galvotume apie ekonomikos atsigavimą, apie tvarios ekonomikos sukūrimą“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, sprendimas kompensuoti teisėjų atlyginimus, tačiau nekompensuoti tėvystės išmokų neturi ekonominės logikos.

„Kada būna priimami sprendimai, kurie prasilenkia su ekonomine logika, ir netgi atlikus palyginimą, kaip buvo elgiamasi kitose šalyse, ir tiesiog pati ekonominė sąvoka sako, kad jeigu ekonominė situacija yra blogėjanti, jeigu yra ekonominė krizė, tai visą laiką Vyriausybės priima sprendimus, pagal savo finansines išgales finansuoti ir darbo užmokestį, finansuoti pensijas, nes pirmiausia reikia įvertinti valstybės finansines galimybes“, - tikino premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VLD

Tegul akinius prasivalo, kur jis ankščiau buvo. Siuličiau viriausibei vel sumazinti atliginimus teisejams ir seimo nariams, kol ne bus atstatiti atliginimai ir pensijos visiems kitiems.

P.Morkūnas

Logika tokia...A.Butkevičiaus pavaduotojas partijoje V.Andriukaitis su grupe draugų kreipėsi į KT, kad politikams ir teisėjams algos neteisėtai sumažintos..tai KT ir atstatė..ko dabar krokodilo ašaras lieja..juk 2000 premjerui nepamaišys kas mėn kas mėn.....O šeip tai krokodilais netikiu

nesuprantu

kas trukdo vyriausybei padaryti socialiai teisingus sprendimus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS