Butų kainos per metus šoktelėjo visuose didmiesčiuose | Diena.lt

BUTŲ KAINOS PER METUS ŠOKTELĖJO VISUOSE DIDMIESČIUOSE

Bendras butų kainų lygis Lietuvos didmiesčiuose per pastaruosius 12 mėnesių augo 4,5 proc., skelbia nekilnojamo turto (NT) bendrovė „Ober-Haus“. Šių metų sausį metinis augimas sudarė 4,0 proc.

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), vasario reikšmė išaugo 0,5 proc.

„Ober-Haus“ duomenimis, vasarį, palyginti su sausiu, butų pardavimo kainos šalies sostinėje ūgtelėjo 0,5 proc. ir vidutinė kvadratinio metro kaina pasiekė 1523 eurus (padidėjo 8 eurais už kv. m). Nuo pastarojo žemiausio butų kainų lygio Vilniuje, kuris buvo pasiektas 2010 metų gegužę, butų kainos vidutiniškai yra išaugusios 31,9 proc. (padidėjo 368 eurų už kv. m).

Kaune ir Klaipėdoje vasario mėnesį užfiksuotas vienodas kainų augimas - 0,4 proc., o vidutinė kvadratinio metro kaina atitinkamai pakilo iki 1081 euro (padidėjo 4 eurais už kv. m) ir 1080 eurų (ūgtelėjo 5 eurais už kv. m). Tuo tarpu Šiauliuose užfiksuotas 1,5 proc. butų kainų augimas - vidutinė kvadratinio metro kaina ūgtelėjo iki 677 eurų (padidėjo 10 eurų už kv. m). Panevėžyje butų kainos paaugo 0,8 proc. ir vidutinė kvadratinio metro kaina pasiekė 651 eurų (pakilo 6 eurais už kv. m).

„Šių metų pradžia šalies didmiesčiuose pasižymėjo ne tik gausiomis butų pardavimo sandorių apimtimis, bet ir toliau augančiomis jų pardavimo kainomis. Didžiausias santykinis butų kainų pokytis ir vėl fiksuojamas mažesniuose miestuose, kuriuose butų kainų lygis yra žemesnis ir dar yra erdvės spartesniam kainų augimui. Tuo tarpu trys didžiausi šalies miestai didesnių siurprizų nepateikė - kainų augimas išlieka nuosaikus. O žiūrint į bendrą penkių didžiausių šalies miestų kainų pokytį, butų kainos statistiškai auga jau 49 mėnesius iš eilės“, - pranešime teigia „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.

„Ober-Haus“ duomenimis, per metus (vasarį, palyginti su praeitų metų vasariu) butų kainos augo visuose šalies didmiesčiuose: Vilniuje - 3,8 proc., Kaune - 4,5 proc., Klaipėdoje - 3,7 proc., Šiauliuose - 9,6 proc. ir Panevėžyje - 11,7 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

VEJAI !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS