A. Černiauskas: dėl premjero ir prezidentės konflikto nukentės dirbantieji | Diena.lt

A. ČERNIAUSKAS: DĖL PREMJERO IR PREZIDENTĖS KONFLIKTO NUKENTĖS DIRBANTIEJI

  • 4

Seimui trečiadienį atmetus prezidentės veto dėl naujojo Darbo kodekso, darbuotojai nebus pakankamai apsaugoti ir nukentės, o tai galėjo lemti asmeninis prezidentės ir premjero konfliktas, sako profsąjungų vadovas.

„Seimo sprendimas nuliūdino, jį vertiname neigiamai, kadangi jei būtų prezidentės veto priimtas, tas kodeksas net su prezidentės veto būtų buvęs taisytinas, bet nebūtų reikėję tiek daug taisyti, būtų daug paprastesnė procedūra, ir tas kodeksas būtų ne tik liberalus, bet ir socialiai atsakingas. (...) Gal čia daugiau asmeninis prezidentės ir premjero konfliktas, ir būtent dėl to asmeninio konflikto labiausiai nukentės dirbantieji, kadangi jie tą savo saugumą naujame kodekse praras“, - BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Anot jo, trečiadienio balsavimas Seime parodė, kad priklausymas partijai yra svarbiau už kitus politikų interesus.

„Balsavimas aiškiai parodė, kad partinė priklausomybė yra svarbiau už sveiką protą, ir kai kurie politikai, ryte balsavę vienaip, turiu omenyje Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkę Kristiną Miškinienę, kuri ryte balsavo už prezidentės veto, o per posėdį jau balsavo prieš prezidentės veto. Aiškiai matome, kad Seimo nariams labiau rūpi palaikyti darbdavius, o ne darbuotojus“, - kalbėjo A.Černiauskas.

Po balsavimo Seime žurnalistams jis teigė, kad Trišalės tarybos formavimo pakeitimus ruošiamasi skųsti Tarptautinei darbo organizacijai.

„(Tikrai reiktų keisti - BNS) atsisakymą darbuotoją pripažinti silpnąja puse, ko šiame įstatyme nėra. Taip pat nulio apimties sutartys - mes girdėjome, kaip Seimo nariai tokias sutartis gyrė, bet mes turime Europos Komisijos išvadas, kur nerekomenduojama naudoti tokių sutarčių. Kita problema - darbo laiko apskaita“, - Seime žurnalistams kalbėjo konfederacijos pirmininkas.

Seimas trečiadienį atmetė prezidentės D.Grybauskaitės veto dėl naujojo Darbo kodekso ir paliko birželį priimtą kodekso variantą, liberalizuojantį darbo santykius. Už tai balsavo 74 parlamentarai, 39 buvo prieš, 10 susilaikė. Naujasis Darbo kodeksas kartu su visu socialinio modelio paketu įsigalios nuo kitų metų pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to patikslinimui

Ir dabar nei tinginiai,nei alkoholikai,nei veltėdžiai nedirba,tai kaip jie kentės?Labai norėčiau pamatyti,kaip tos įmonės konkuruoja del gerų darbuotojų ir koks jų skaičius gal vienas ar du.Bet kad galės bet kada išmesti iš darbo be jokio perspėjimo-tai tiesa.

patikslinimas

Kentės tik tinginiai, alkoholikai ir veltėdžiai, o dėl gerų darbuotojų pačios įmonės konkuruoja ir siūlo kuo geresnes sąlygas.

tiesa

Kada,turesime pajegias profsajungas,tada ir situacija bus kita.paziurekit i Europa.dabar,neva,darbuotojus gina buve tarybiniai profsajungu veikejai,ir tuo viskas pasakyta........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS