Citrinų kaina sumažėjo | Diena.lt

CITRINŲ KAINA SUMAŽĖJO

  • 0

Mėgstantiems citrinas – gera žinia. Iki rekordinių aukštumų kilusi šių citrusinių vaisių kaina krenta. Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, pastarosiomis savaitėmis citrinų kaina sumažėjo apie 20 proc. ir  šiai dienai reguliari kaina siekia 7,99 Lt už kilogramą.

„Kaip ir buvo prognozuota, rugsėjo viduryje mūsų parduotuves pasiekė naujas derlius iš Turkijos. Derlius šioje šalyje buvo geras, o tai mažino ir citrinų kainą“, – komentuoja prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Spalį laukiama naujo derliaus iš Ispanijos, Italijos bei Graikijos. Citrinų kainų pokyčiai priklausys nuo derliaus šiose šalyse. Iki šiol citrinos į prekybos tinklą buvo tiekiamos iš Argentinos ir Pietų Afrikos.

„Atvėsus orams citrinos atsiduria dažno pirkėjo krepšelyje. Mūsų duomenimis, šių vaisių pardavimai išaugo apie 23 proc. Reaguodami į augančią paklausą citrinoms šiuo metu taikome nuolaidą – jos mūsų parduotuvėse kainuoja 5,99 Lt už kilogramą“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS