Ar Lietuvoje gali būti įvestas cukraus mokestis? | Diena.lt

AR LIETUVOJE GALI BŪTI ĮVESTAS CUKRAUS MOKESTIS?

  • 21

80-yje šalių įvestas cukraus mokestis Lietuvoje nepasitvirtino, tačiau kaimynų pavyzdys gali tapti įkvėpimu. Estijoje cukraus mokestis vėl grįžo ant pjedestalo, sulaukė prezidento palaikymo, nors iš vyriausybės pritarimo negavo, praneša LNK.

Anot Estijos piliečio Jono Grauberg, Estijos vyriausybė turėjo planų dėl kitų mokesčių, tačiau cukraus mokestis nepasitvirtino. Žmonės į cukraus mokestį kol kas nereaguoja, nes yra kitų aktualių klausimų.

Lietuvoje apie cukraus mokestį šiuo metu nekalbama. 2017 metais buvo žadėta įvesti limonado mokestį, tačiau buvo priimtas spendimas tartis su gamintojais, kad šie produktuose mažintų cukrų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes praėjusioj kadencijoj buvom pasirinkę tokį variantą, kad mes tiesiogiai su gamintojais susitariam, sudėliojam netgi grafiką, pasirašom labai aiškų įsipareigojimą, kaip jie mažins. Tai ne tik dėl cukraus tada buvo sutarta, bet ir dėl druskos, transriebalų, apskritai riebalų kiekio, kai kas didino skaidulinių medžiagų kiekį maisto produktuose“, – pasakojo buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Pasak „Swedbank“ ekonomisto Nerijaus Mačiulio, cukraus mokestis padėtų sumažinti PVM sveikiausiems maisto produktams, sumažintų riešutų, vaisių, daržovių, kruopų kainą. Vis dėlto tyrimai rodo, kad, pavyzdžiui, Norvegijoje, padidinus mokesčius saldumynams, nemažai norvegų pradėjo apsipirkinėti Švedijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Čia priėjo kindziulis ir tarė:

Šaukštelio mokesčio reikia lietuviams, kad į gatves išeitų.

negi

negi dar neįvestas? Panašu, kad antrą kartą nori apmokestinti, kaip su tais celofaniniais maišeliais :)

Anonimas

Čipolino nuotykiai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS