D. Grybauskaitė: „Nord Stream“ yra „Mistral“ testas Europos energetikai | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: „NORD STREAM“ YRA „MISTRAL“ TESTAS EUROPOS ENERGETIKAI

  • 4

Rusijos per Baltijos jūrą planuojamas tiesti antras dujotiekis į Vokietiją „Nord Stream 2“ yra ekonomiškai nepagrįstas - tai yra politinis projektas, kuriuo siekiama suskaldyti Europos Sąjungos šalis, pareiškė Lietuvos prezidentė.

Pasaulio ekonomikos forume Davose dalyvaujanti Dalia Grybauskaitė interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“ pabrėžė, kad šiuo metu nėra išnaudojamas pirmasis „Nord Stream“ dujotiekis, todėl nėra poreikio jį plėsti.

„Planuojamas „Nord Stream 2“ yra testas Europos energetikos politikai. Tai yra politinė deklaracija, dar vienas Rusijos bandymas siekti įtakos ir suskaldyti Europą. „Nord Stream“ yra „Mistral“ (Rusijos užsakymu Prancūzijoje statytų dviejų karo laivų, sutartis dėl kurių jau nutraukta - BNS) testas Europos energetinei sąjungai“, - „Bloomberg“ sakė D.Grybauskaitė, kurios interviu BNS perdavė prezidentės Spaudos tarnyba.

D.Grybauskaitė anksčiau tvirtino, kad nauju dujotiekiu taip pat siekiama susilpninti Ukrainos kaip tranzitinės šalies įtaką.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ pernai birželį susitarė su savo partneriais Vakarų Europoje nutiesti naują dujų vamzdyną į Vokietiją, aplenkiantį Ukrainą, Lenkiją ir Baltijos šalis. Jis dukart padidintų jau veikiančio pirmojo „Nord Stream“ dujotiekio pralaidumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

koment

V otlichie ot Dali Gribovoj v Evrope eshio est' politiki kotorye rukovodstvujutsa zdravym smyslom, a ne odnimi imocijami.

Tomas

Na bet tikrai, kokią mes turim teisę versti dujas tiekti per Lietuvą ar Ukrainą? Kažkoks reketas, jei nori ramiai gyvent privalai susimokėti :))

Ir paaiskyk man

kodel rupinies kad nudriske xoxolai privalo turet itaka duju tranzite i ewropa,kaip suprantu civilizuotais vokieciais nelabai pasitiki...O gal vokieciai maziau paklusta jav diktatui ,kaip lytwa ,ir xoxolai...? o del politiniu-energetiniu proektu galetum ir patylet.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS