D. Grybauskaitė ragina Vyriausybę nepasiduoti populizmui | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ RAGINA VYRIAUSYBĘ NEPASIDUOTI POPULIZMUI

  • 19

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė iš esmės palankiai vertina Vyriausybės veiksmus koronaviruso krizės metu, tačiau perspėja nepasiduoti populistiniams pasiūlymams.

„Kol kas Vyriausybė elgiasi santykinai atsakingai – išskyrus kai kuriuos niuansus – ir aš labai palaikau tuos atsakingus veiksmus. Na, ir aišku, nepasiduoti politiniam populizmui visada yra sunku, ypač prieš rinkimus, bet ta dalis profesionalų, kurie yra Vyriausybėje, tikiuosi, supranta savo atsakomybės mastą“, – pirmadienį pradėdama kasmetinę akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui” kalbėjo D. Grybauskaitė.

Ji perspėjo, kad ekonominė „pandemija“ dar tik prasideda.

„Ekonominė pandemija, kuri prasideda, išryškės visu savo gražumu ir smūgiu, matyt, šių metų gale ir kitų metų pradžioje (...) Čia, ko gero, reikės ir išmanumo, ir drąsos, ir galų gale, sugebėti atmušti kai kuriuos pasiūlymus, kurie dabar atsiranda kaip grybai po lietaus, kurie nėra tikslingi ir tiksliniai ir net, sakyčiau, neatsakingi“, – sakė kadenciją baigusi prezidentė.

„Ko gero, sukrėtimas gali būti neką menkesnis, negu mes matėme 2008-2009 metų krizės laikotarpiu, tiktai ji bus, aišku, visai kitokia“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ekonominė pandemija, kuri prasideda, išryškės visu savo gražumu ir smūgiu, matyt, šių metų gale ir kitų metų pradžioje.

Pasak jos, šešėlio mažinimo kontekste būtina kalbėti ne tik apie verslą ar jo pasirengimą būti skaidriam. Reikalingas ir visuomenės, ir valdžios įsitraukimas.

„Nes to šešėlio pagunda kyla labai dažnai, ypač kai atsiranda galimybė arba priežastis skolintis, dalinti, o dar ir rinkimai ateina. Tai išties, ta atsakomybė bus ne tik verslo, bet ir valstybės, kiekvieno žmogaus ir, aišku, valdžios“, – sakė buvusi prezidentė.

Ji kartu padėkojo verslui už iniciatyvas krizės metu.

„Todėl visiems labai linkiu įdėmiai ir atsakingai vertinti savo veiksmus, o verslui – tiesiog padėkoti, už tai, kad  pandeminė pradžia parodė, kad verslas ir toliau sugeba net tokiu sunkiu metu išlikti atsakingas, sugeba aukoti (...)“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pirmadienį Lietuvoje prasidėjo devintoji kasmetinė akcija, skirta atkreipti dėmesį į šešėlinės ekonomikos daromą žalą valstybei ir gyventojams.

Akcijos organizatorių teigimu, šiemet saugantis viruso plitimo, grynieji pinigai daugelyje prekybos vietų buvo nepriimami – tai, tikėtina, bent trumpam sumažino dalį šešėlio. Tačiau dėl pandemijos praradus dalį planuotų pajamų, sunkiai verčiantis gali kilti noras nemokėti valstybei dalies mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Bufetava

Hahaha populiste ragina nepasiduoti populizmui? stebuklu salis Gal jau butu laikas sitai bobai dingti is akiracio? Ar dar mazai apsish.... ex komuniaga ?????

Oi sprogsiu

Oi, sprogsiu iš Šungrybio populizmo. Negali savo mėšle tverti. Toliau sporojasi.

to Didžiuojamės

Tikra ji buvo tik pradžioje. Paskui - kaip visi to rato gyviai. Tokie, kurie nugalėję drakoną ir patys pavirsta drakonu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS