D. Kreivys: naujame ES rinkos modelyje – Lietuvai svarbios lankstumo priemonės | Diena.lt

D. KREIVYS: NAUJAME ES RINKOS MODELYJE – LIETUVAI SVARBIOS LANKSTUMO PRIEMONĖS

  • 4

Peržiūrint kovą Europos Komisijos (EK) pasiūlytą naują Bendrijos elektros rinkos modelį įtrauktos Baltijos šalims reikalingos laikinos lankstumo priemonės, sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Tai jis sakė po pirmadienį Liuksemburge vykusio Europos Sąjungos Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos posėdžio, kuriame dalyvavo už energetiką atsakingi Bendrijos šalių ministrai.

„Naujame elektros rinkos modelyje matome naudingus ir pozityvius pokyčius vartotojams, efektyvesnį tarptautinį ir nacionalinį reguliavimą, spartesnį atsinaujinančių energijos išteklių vystymą bei integravimo į elektros tinklą procesus“, –  Energetikos ministerijos pranešime teigė D. Kreivys.

„Sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais mums yra aukščiausio prioriteto projektas, todėl labai džiaugiamės, kad buvo atsižvelgta į ypatingą Baltijos šalių padėtį ir elektros rinkos modelio peržiūros metu įtrauktos reikalingos laikinos lankstumo priemonės“, – kalbėjo energetikos ministras.

Pasak Energetikos ministerijos, išskyrus ES valstybių narių pozicijoms Komisijos pasiūlytai Bendrijos elektros rinkos reformai pritarta iš dalies, o diskusijos dėl nesutartų klausimų bus tęsiamos artimiausiu metu.

EK kovo viduryje pateiktais pasiūlymais siekiama sparčiau plėtoti atsinaujinančius energijos išteklius, atsisakyti dujų, sumažinti vartotojų sąskaitų priklausomybę nuo iškastinio kuro kainų, taip pat juos apsaugoti nuo galimo kainų šuolio bei manipuliacijų rinka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kipšo \\\\\.../////

šypsenėlė.___Kada jį nuteis su turto konfiskacija?

Anonimas

Tavo kelias trumpas, nebūsi laimingas ,ateina diena tą .... .

O tai

dar per mazai uzlenkta Lietuva!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS