Dangės upėje – nesąžiningų verslininkų pažeidimai | Diena.lt

DANGĖS UPĖJE – NESĄŽININGŲ VERSLININKŲ PAŽEIDIMAI

Kai kurie pramogų Dangės gatvėje teikėjai nepaiso tokiai veiklai galiojančių reikalavimų. Per patikrinimą užfiksuota nelegalių darbuotojų, galimų pajamų neapskaitymo atvejų. Nesąžiningiems verslininkams teks mokėti baudas.

Pažeidimai – laivelyje

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai ir policijos pareigūnai tikrino vasarą Dangėje valtimis ir vandens dviračiais paplaukioti siūlančius bei laiveliais iki Delfinariumo žmones plukdančius verslininkus.

Patikrinimo metu užfiksuota pažeidimų.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai Laima Domarkienė teigė, kad viename laivelių sumokėjus už paslaugą nebuvo išduotas kvitas.

"Pastebėta, kad nė vienas tuo metu buvusių keleivių, kurių suskaičiuota 24, negavo apskaitos kvito, tačiau bendra suma buvo įmušta į laivelyje esantį kasos aparatą. Ta suma pateko į kasos aparatą, tačiau, kaip vėliau pasirodė, ji buvo vienintelė tą dieną atsidūrusi apskaitoje, nors jau buvo po pietų", – dėstė L.Domarkienė.

Laukia bauda

Gali būti, kad laiveliu tądien plaukė daugiau žmonių, arba tai buvo jau ne pirma tos dienos kelionė.

Pasak pašnekovės, tokių situacijų neturėtų būti – žmonės, kurie sumoka už paslaugą, turėtų gauti kvitą.

"Kvito nedavimas signalizuoja apie neapskaitomas pajamas. Be to, nesaugu pačiam žmogui, nes, gavęs nekokybišką paslaugą, jis negalės įrodyti, kad tuo metu iš tiesų plaukė, o juk plukdymas susijęs ir su tam tikra rizika. Taip neturėtų būti", – pabrėžė atstovė.

Pažeidėjų laukia administracinė atsakomybė.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad kasos aparato kvito už parduotas prekes ar suteiktas paslaugas neišdavimas arba kasos aparato kvito, kuriame nurodyta kita suma, negu sumokėta, išdavimas kasos aparato kvitą privalantiems išduoti asmenims užtraukia baudą nuo 90 iki 200 eurų.

Dirbo nelegaliai

Patikrinimo metu užfiksuota ir daugiau pažeidimų. Viename vandens dviračių nuomos punkte rasti du nelegalūs darbuotojai.

Paaiškėjo, kad dvi nepilnametės merginos dirbo nuo birželio pabaigos.

"Paprastai teismas nagrinėja tokius atvejus. Baudos darbdaviams už nelegalų darbuotoją tikrai yra nemažos", – sakė L.Domarkienė.

Nelegalus darbas užtraukia baudą darbdaviams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 1 iki 5 tūkst. eurų.

Pabrėžiama, kad nelegaliai dirbti neapsimoka ir patiems darbuotojams, mat jie netenka galimybės vėliau susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permokos, jeigu tokia susidarytų, dirbant nelegaliai nekaupiamas darbo stažas.

GALERIJA

  • Dangės upėje – nesąžiningų verslininkų pažeidimai
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Čiubaka

būtų juokinga jei nebūtų graudu. Masiulis ir kiti kyšininkai laksto laisvėje, o čia mailių pagavo. Reikia varnelę užsidėti jog dirba

O tai

Geriau kad paskutiniai žmonės isvaziuotu? Seimunu košmaras: Rytas aplink tuščia visi išvažiavo Liko tik seimas .VMI.policija.ir kunigai,... To ir siekiama Ne kad pradėt nuo saves Kam tie rinkimai? Kam tas spektaklis Niekada nėra kaip turi but išsirenka paties save Artistai! O mes tik šito spektaklio ziurovai

Šakės

Milijoniniai nuostoliai valstybei. Užsiimtumėt geriau rimtu darbu, o ne smulkmės gaudymu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS