Dar vienas Seimo komitetas pritarė keliams kitąmet skirti 217 mln. eurų daugiau | Diena.lt

DAR VIENAS SEIMO KOMITETAS PRITARĖ KELIAMS KITĄMET SKIRTI 217 MLN. EURŲ DAUGIAU

Seime vis daugiau palaikymo sulaukia siūlymas 2024 metais keliams skirti 217 mln. eurų daugiau nei dabar numatyta kitų metų valstybės biudžeto projekte.

Parlamentinis Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas antradienį pritarė asociacijos „Lietuvos keliai“ siūlymui kitąmet  keliams numatyti 217 mln. eurų didesnį finansavimą: penki komiteto nariai iš 12-kos balsavo už, keturi valdantieji susilaikė. 

„Trūksta algų mokytojams, viešajam sektoriui, kitoms sritims, tai keliai, kad ir kokie jie svarbūs būtų, yra šiek tiek mažesnės reikšmės šiame kontekste“, – posėdyje teigė konservatorius Audrius Petrošius. 

Komitetas bendru sutarimu taip pat pritarė, kad automobilių registracijos mokestis būtų skirtas keliams – kitais metais jo tikimasi surinkti apie 30 mln. eurų – maždaug tiek, kiek ir pernai (31 mln. eurų).

Trūksta algų mokytojams, viešajam sektoriui, kitoms sritims, tai keliai, kad ir kokie jie svarbūs būtų, yra šiek tiek mažesnės reikšmės šiame kontekste.

Dėl siūlymo didinti lėšas kelių statybai ir priežiūrai dar spręs pagrindinis Biudžeto ir finansų komitetas bei Vyriausybė – jeigu jie nepritartų, dėl asociacijos siūlymo dar turėtų balsuoti Seimas.  

Didesniam kelių finansavimui yra pritaręs ir Seimo Ekonomikos komitetas.

Biudžeto ir finansų komiteto vadovas konservatorius Mindaugas Lingė tokį sprendimą vertino kaip kelininkų lobizmo įtaką, nes mažiau lėšų liktų švietimui, gynybai ir kitoms sritims. Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia, kad numatant didesnį kelių finansavimą turėtų būti įvardyti šių lėšų šaltiniai. 

Vyriausybė planuoja kitais metais Kelių priežiūros ir plėtros programai (KPPP) skirti tiek pat lėšų, kaip ir šiemet – 543 mln. eurų, o bendra suma iš trijų šaltinių sieks 715,5 mln. eurų (šiemet – 773,2  mln. eurų).

Kelininkai teigia, kad tiek pinigų neužteks kelių būklei palaikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS