Daugiau kaip 350 ES finansuojamų projektų gali tekti grąžinti lėšas | Diena.lt

DAUGIAU KAIP 350 ES FINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ GALI TEKTI GRĄŽINTI LĖŠAS

  • 0

2007-2013 metų ES struktūrinių fondų lėšomis vis dar finansuojami 372 projektai, kuriems numatyta išmokėti 140 mln. eurų. Nebaigus jų iki metų pabaigos, projektų vykdytojams gali tekti grąžinti jiems įgyvendinti skirtus ES pinigus, rašo "Verslo žinios".

"Iki metų pabaigos dar yra pusantro mėnesio, per tą laiką dar dalis projektų bus sutvarkyta, daroma viskas, kad lėšos tvarkingai būtų panaudotos kiek įmanoma 100 procentų. Bet tik pasibaigus metams galima bus tiksliai pasakyti, kokios sumos, deja, nepavyko sutvarkyti", - sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Ministro teigimu, laiku nepavykus panaudoti pinigų, projektą įgyvendinanti institucija turės projektą baigti savo lėšomis, taip pat gali tekti grąžinti ES visus konkrečiam projektui jau skirtus pinigus. Anksčiau ministerija yra minėjusi, kad tarp vėluojančių projektų yra tokie aplinkosaugos projektai, kaip "Utenos regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra" bei "Telšių regiono komunalinių atliekų tvarkymo sistemos plėtra".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS