Daugiausia darbo pasiūlymų – kvalifikuotiems darbininkams ir operatoriams | Diena.lt

DAUGIAUSIA DARBO PASIŪLYMŲ – KVALIFIKUOTIEMS DARBININKAMS IR OPERATORIAMS

  • 0

Sausį darbo ieškantieji galėjo rinktis iš 38,5 tūkst. laisvų darbo vietų, registruotų Užimtumo tarnybos sistemoje, o daugiausia pasiūlymų buvo kvalifikuotiems darbininkams ir operatoriams, skelbia tarnyba.

Jos duomenimis, daugiausia pasiūlymų pateikė apdirbamosios gamybos (18 proc.) transporto ir saugojimo (17,5 proc.), administracinės ir aptarnavimo (16,4 proc.), prekybos (14,4 proc.), statybos (12,8 proc.) įmonės.

Beveik pusė (46,5 proc.) darbo pasiūlymų buvo skirta kvalifikuotiems darbininkams, operatoriams ir surinkėjams. Laisvos darbo vietos specialistams ir vadovams sudarė penktadalį (19,4 proc.), paslaugų darbuotojams ir pardavėjams – dešimtadalį (10,3 proc. visų pasiūlymų.

Tarnybos teigimu, sausį registruotų laisvų darbo vietų buvo 4 proc. mažiau nei pernai gruodį, bet 85,9 proc. daugiau nei pernai sausį.

Per mėnesį sumažėjo darbo pasiūlymų neterminuotam įdarbinimui (5,1 proc.), tačiau daugėjo siūlymų dirbti pagal terminuotas darbo sutartis (45,5 proc.).

Pasiūlymų labiausiai daugėjo grindų ir plytelių klojėjams, įrankininkams, statybininkams, siuvėjams, dažytojams, autobusų ir troleibusų vairuotojams. Mažėjo – skardininkams, prekių krovėjams, mėsininkams ir žuvų darinėtojams, maisto ir panašių produktų gamybos mašinų operatoriams, konditeriams ir kepėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS