Kapsi delspinigiai: deklaracijų dar nepateikė 134 tūkst. gyventojų | Diena.lt

KAPSI DELSPINIGIAI: DEKLARACIJŲ DAR NEPATEIKĖ 134 TŪKST. GYVENTOJŲ

Pasibaigus terminui, pajamų ir turto deklaracijų vis dar nepateikė 134 tūkst. privalančių tai padaryti gyventojų, Eltą informavo Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kaip nurodė VMI, už visus mokestinius laikotarpius gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijas pateikė 1,25 mln. gyventojų, iš jų kiek daugiau nei 350 tūkst. pateikė deklaracijas su mokėtina beveik 200 mln. eurų siekiančia GPM suma.

Šiuo metu daugiau nei 197 tūkst. gyventojų grąžinta 31,91 mln. eurų GPM permokų, Eltai nurodė VMI.

Už ankstesnius nei 2018 metus pateiktos ar patikslintos 120 tūkst. deklaracijų.

„Jos dažniausiai tikslinamos tretiesiems šaltiniams atnaujinus duomenis apie gyventojo gautas pajamas; asmeniui gavus pranešimą apie poreikį tikslinti ankstesnių laikotarpių deklaracijas, jei tai nebuvo padaryta per nurodytą terminą; taip pat pasitaiko atvejų, kai preliminarioje deklaracijoje už ankstesnius metus žmogus mato permoką, bet neįvertina, kad šias deklaracijas jau buvo pateikęs, o permokos - grąžintos”, - nurodė VMI.

ELTA primena, kad pajamas deklaruoti ir, jei gyventojui yra susidariusi mokėtina GPM suma, mokesčius sumokėti reikėjo iki gegužės 2 dienos. Po šios dienos už kiekvieną pradelstą dieną nuo mokėtinos sumos skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS