Dėl besniegės žiemos medžiotojai nebus baudžiami už neatliktą žvėrių apskaitą | Diena.lt

DĖL BESNIEGĖS ŽIEMOS MEDŽIOTOJAI NEBUS BAUDŽIAMI UŽ NEATLIKTĄ ŽVĖRIŲ APSKAITĄ

  • 0

Dėl išskirtinai šiltos ir besniegės žiemos nebuvo galimybės atlikti medžiojamųjų gyvūnų apskaitą pagal pėdsakus sniege, todėl medžiotojai dėl to nebus baudžiami, ketvirtadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Tokią apskaitą vykdyti įpareigoja medžioklės taisyklės: medžioklės plotų naudotojai kartą per medžioklės sezoną turi atlikti šią apskaitą, bet, pagal nustatytą metodiką, tik tuo atveju, jeigu yra gan šviežia, ištisinė ir nesuledėjusi sniego danga.

Aplinkos ministerija paprašė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos pateikti išvadą, ar kurioje nors šalies dalyje buvo susidariusios apskaitai reikiamos meteorologinės sąlygos.

„Gavus šią išvadą, ji bus paskelbta viešai, tačiau akivaizdu, kad aplinkosaugos institucijos šiemet medžioklės plotų naudotojams netaikys administracinės atsakomybės už neatliktą medžiojamųjų gyvūnų apskaitą pagal pėdsakus sniege 2019-2020 metų medžioklės sezonu“, – skelbia ministerija.

Pasak jos, medžioklės plotų naudotojams nereikia iš anksto kreiptis ir informuoti apie priežastis, kodėl neatlikta apskaita.

Vis dėlto medžiotojams išlieka pareiga ištisus metus rinkti ir teikti informaciją apie didžiųjų plėšrūnų – vilkų, lūšių ir rudųjų lokių buvimą. Ji teikiama per Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos tinklalapį.

Aktyvus medžioklės plotų naudotojų dalyvavimas visus metus registruojant faktus apie didžiuosius plėšrūnus leidžia priimti pagrįstus vilkų populiacijos apsaugai ir valdymui skirtus sprendimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS