Dėl neigiamo dėmesio Lietuvoje I. Trinkūnaitės vadovaujama „iSun“ atleidžia darbuotojų | Diena.lt

DĖL NEIGIAMO DĖMESIO LIETUVOJE I. TRINKŪNAITĖS VADOVAUJAMA „ISUN“ ATLEIDŽIA DARBUOTOJŲ

  • 4

Šveicarijoje lietuvių įkurta finansinių technologijų grupė „iSun“ imasi pokyčių: Lietuvoje atleido per dvi dešimtis darbuotojų, planuoja iškelti dalį funkcijų, kurios iki šiol buvo atliekamos Vilniuje, antradienį pranešė „Verslo žinios“.

Apie darbuotojų atleidimą patvirtino „iSun“ grupės vadovė Ieva Trinkūnaitė. Ji teigia, kad „bendru sutarimu“ atsisveikinta su 22 darbuotojais iš Rinkodaros ir pardavimų skyriaus. Vadovė kaip atleidimų priežastį nurodė pastaruoju metu įmonė supančias kontroversijas.

„Priežastis yra dabartinis kontekstas mūsų bendrovei Lietuvoje – tai tampa problema bendrovėje atlikti minėtas funkcijas, todėl jos bus iškeltos iš Lietuvos į užsienį“, – teigė I. Trinkūnaitė.

Portalo rekvizitai.lt duomenimis, UAB „iSun Lithuania“ darbuotojų skaičius šios savaitės pradžioje yra sumažėjęs iki 89, kai dar birželio viduryje įmonėje dirbo per 110 darbuotojų.

Šveicarijoje registruota „iSun“ pastaruoju metu susilaukia daug dėmesio tiek dėl šios bendrovės veiklos, tiek dėl jos vadovybės sąsajų su politikais.

Lietuvos bankas šiuo metu atlieka I. Trinkūnaitės veiklos ir jai priklausančios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą, ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrios įmonės veiklos pradėjo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija nustatė jos, kaip galimos strateginės investuotojos, neatitiktį nacionalinio saugumo interesams.

Vienas iš „iSun“ grupės įkūrėjų yra I. Trinkūnaitės sugyventinis už finansinius nusikaltimus teistas Vilhelmas Germanas (buvęs Vilius Židelis), nors jis tikino nedalyvaujantis šio lietuviško padalinio veikloje.

Dėl ryšių su I. Trinkūnaite ir V. Germanu buvo priversta atsistatydinti socialinės apsaugos ir darbo ministrė konservatorė Monika Navickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

draskomas aferiugu variugu

lizdas.....

nejuokinkite ,mes ne akli,ir nedurni

Slepe galus,sukciai lietuvos didieji,bekit kuo greiciau is lietuvos,be jusu mus lengviau,vagiu smotai,

Ryšius su Šveicarija verta tirti

Dar Santaros klinikų veiklas prie to paties pridėkite, tyrimas turi būti išsamus, pagal sąsajas: kokie medikai, chirurgai, kiti grupėmis reguliariai vykdavo į Šveicariją su pretekstas, kad veža patologinis ligonį tyrimui su dvidešimt medikų grupe ar nori būti konferencijoje, kurioje net nėra jų pranešimo, ar, dar kas įdomiau, gavo vienuolių iš Šveicarijos iškvietimą, dar gavo beveik nemokamys skrydžio bilietus per oro skrydžių bendrovių bilietų oerpardavimo UAB, registruotą Vilniuje, o lakūnų yra vienos išprotėjysios 1958 m gimimo medikės narkomanas sūnus, prašančių jam nors peiliuką Šveicarijoje nupirkti, nes algos negauna už nuobaudas jau treti metai? Lygia greta panagrinėkime, kaip Santaros grupuotės vykdė nelegalią prekybą žmonėmis, tiesė naujus narkotikų gabenimo kelius, plovė ES pinigus ir viskas buvo firminiai kaip sysenysių apuplyšusiš medikių kelionės su nudriskysiomus kuprinėmis ir ubagų stiliumi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS