Didieji prekybos tinklai paskelbė, kaip dirbs per šventes: kada pirkėjų nelauks? | Diena.lt

DIDIEJI PREKYBOS TINKLAI PASKELBĖ, KAIP DIRBS PER ŠVENTES: KADA PIRKĖJŲ NELAUKS?

Didieji Lietuvos prekybos tinklai paskelbė, kaip dirbs per žiemos šventes. Pirmąją Kalėdų dieną nė vienas prekybos tinklas neveiks, beveik visi nedirbs ir sausio 1-ąją.

„Maxima“

Prekybos tinklas „Maxima“ skelbia, koks bus darbo laikas šventiniu Kalėdų laikotarpiu. Parduotuvės pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją – ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją – nedirbs. Kūčių vakarą, gruodžio 26-ąją ir 31-ąją „Maximos“ parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

„Linkime savo darbuotojams per šventines išeigines dienas pailsėti, o visą savo dėmesį ir šilumą skirti artimiesiems. Sutrumpintos darbo valandos švenčių laikotarpiu nustatytos įvertinus darbuotojų poreikius ir pirkėjų srautus. Atkreipiame klientų dėmesį, kad prieš didžiąsias šventes galima apsipirkti lengvai ir patogiai – iš anksto. Atsižvelgiant į savo mėgstamiausios parduotuvės darbo laiką, šventinius apsipirkimus paprasta susiplanuoti jau dabar“, – teigė „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Per Kūčias, gruodžio 24-ąją, visos prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės dirbs iki 19 val., pirmąją šv. Kalėdų dieną – nedirbs. Gruodžio 26-ąją „Maximos“ parduotuvių durys bus atvertos nuo 9 val. ir dirbs iki įprasto uždarymo laiko, o Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., dirbs iki 21 val.

„Neslopstant COVID-19 pandemijai mūsų darbuotojai nuolat susiduria su papildomais iššūkiais, todėl norime, kad jie turėtų daugiau laiko poilsiui. Ateinančių 2022 m. sausio 1 d. visose „Maximose“ bus poilsio diena – parduotuvės nedirbs. Ar tai taps tradicija, parodys ateitis ir situacija pandemijai pasibaigus“, – atkreipia dėmesį J. Bivainytė.

Susipažinti su „Maximos“ parduotuvių darbo laikais galima čia.

„Lidl“

Prekybos tinklas „Lidl“ penktus metus iš eilės nedirbs per didžiąsias metų šventes – pirmąją šv. Kalėdų dieną – gruodžio 25-ąją ir Naujųjų metų dieną – sausio 1-ąją. Šis sprendimas visiems „Lidl“ darbuotojams suteiks galimybę šventes sutikti su šeimos nariais ir artimaisiais.

Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės. Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20 val. Antrąją šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 val. ryto iki 20 val. vakaro. Kitomis tarpušvenčio dienomis visos parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku.

„Didžiųjų švenčių metu jau tradiciškai mūsų darbuotojai galės visą dėmesį skirti savo šeimai ir artimiesiems. Nedirbti pirmąją šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną jau tapo mūsų tradicija, kurią įgyvendiname jau penktus metus iš eilės. Tokią tradiciją labai palankiai vertina tiek darbuotojai, tiek ir mūsų pirkėjai. Norime darbuotojams suteikti kuo palankesnes darbo sąlygas, taip pat suprantame, kaip svarbu didžiąsias metų šventes praleisti su savo artimaisiais. Na, o su pirkėjais šventiniu darbo laiku dalinamės iš anksto, kad jie galėtų be įtampos susiplanuoti savo šventinius apsipirkimus“, – sakė „Lidl Lietuva“ vadovas Radostinas Roussevas-Peine'as.

„Lidl“ parduotuvių darbo laikas didžiųjų žiemos švenčių metu:

Gruodžio 24 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 18.30 val.

Gruodžio 25 d. „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje nedirbs.

Gruodžio 26 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 9 iki 20 val.

Gruodžio 31 d. „Lidl“ parduotuvės dirbs iki 20 val.

Sausio 1 d. „Lidl“ parduotuvės visoje Lietuvoje nedirbs.

Sausio 2 d. „Lidl“ parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku.

Iki“

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė informavo, kad gruodžio 24 d. visos „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val.

Gruodžio 25 d. parduotuvės nedirbs.

Gruodžio 26 d. dirbs nuo 9 iki 20 val.

Gruodžio 31 d. „Iki“ parduotuvės dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val.

Sausio 1 d. parduotuvės dirbs nuo 10 val. iki įprastos darbo laiko pabaigos, bet ne ilgiau nei iki 22 val. (jeigu parduotuvė, pavyzdžiui, dirba iki 23 val., tai jos darbo laikas baigiasi 22 val.).

Norfa“

Prekybos tinklas „Norfa“ pirmąją Kalėdų ir pirmąją Naujųjų metų dienomis nedirbs.

Kitomis švenčių dienomis prekybos centras dirbs trumpiau: šv. Kūčių dieną (gruodžio 24 d.) „Norfos“ parduotuvės dirbs iki 19 val., o antrąją Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) ir sausio 2 d. atsidarys 10 val. Paskutinę šių metų dieną „Norfos“ parduotuvės duris užvers 20 val.

Tarpušvenčio dienomis prekybos tinklas numato dirbti įprastai.

„Rimi“

Siekdamas suteikti galimybę pirkėjams apsipirkti saugiai, išvengiant galimų didesnių susibūrimų, prekybos tinklas „Rimi“ kviečia šventėms ruoštis iš anksto, nes pirmąją Kalėdų dieną bei sausio 1-ąją parduotuvės nedirbs, išskyrus aštuonias budinčias parduotuves didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir pajūryje. Kūčių vakarą ir antrąją Kalėdų dieną „Rimi“ parduotuvės dirbs trumpiau – iki 20 val., o paskutinę metų dieną – iki 21 val.

Kaip ir praėjusiais metais, visos „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvės gruodžio 24 d. dirbs iki 20 val., o pirmąją Kalėdų dieną – nedirbs. Antrąją Kalėdų dieną prekybos centrai dirbs nuo 9 iki 20 val.

„Mūsų tinklo darbuotojams šie metai buvo kupini iššūkių. Ne tik kaip visi šalies bei pasaulio gyventojai susiduriame su naująja realybe, bet ir turime būti tie, kurie pasirūpina, kad pirkėjai galėtų jaustis ramūs, jog kiekvieną dieną, o ypač artėjant šventėms, jų namams ir šventiniam stalui nepritrūks reikiamų prekių. Visiems ypatingą Kalėdų dieną mūsų darbuotojai privalo būti su savo artimaisiais – pasidžiaugti švente, atokvėpiu, ramybe ir saugumu brangiausiųjų žmonių apsuptyje“, – sako „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Naujųjų išvakarėse – gruodžio 31 d. iki 21 val. dirbs visos „Rimi“ tinklo parduotuvės.

„Rimi“ darbo laiką šventinėmis dienomis taikome atsižvelgiant į dabartinę situaciją, kai pirkėjams labai svarbu jaustis saugiai ir tuo pačiu turėti galimybę apsipirkti patogiai“, – sako I. Miklienė. Pasak jos, aštuonios budinčios parduotuvės sausio 1-ąją didžiuosiuose miestuose užtikrins, kad pirkėjai prireikus galėtų įsigyti būtiniausias prekes, tačiau tuo pačiu paskutinė metų dieną parduotuvių darbuotojams bus lengvesnė.

Budinčios „Rimi“ parduotuvės sausio 1 d. nuo 10 iki 20 val. dirbs Panevėžyje, adresu Klaipėdos g. 82, Palangoje, adresu Malūno g. 10, Šiauliuose, adresu Gegužių g. 30, Klaipėdoje, prekybos centre „Arena“, Alytuje, adresu Naujoji g. 7E-1, Kaune, prekybos centre „Savas“, ir dvi – Vilniuje, įsikūrusios adresu Žirmūnų g. 64 bei Kedrų g. 4.

 

Gruodžio 24 d.

Gruodžio 25 d.

Gruodžio 26 d.

Gruodžio 31 d.

Sausio 1 d.

Maxima“

dirbs iki 19 val.

nedirbs

dirbs nuo 9 val. iki įprasto uždarymo laiko

dirbs iki 21 val.

nedirbs

Lidl“

dirbs iki 18.30 val.

nedirbs

dirbs nuo 9 iki 20 val.

dirbs iki 20 val.

nedirbs

Iki“

dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val.

nedirbs

dirbs nuo 9 iki 20 val.

dirbs nuo numatytos darbo pradžios iki 20 val.

dirbs nuo 10 val. iki įprastos darbo laiko pabaigos, bet ne ilgiau nei iki 22 val.

Norfa“

dirbs iki 19 val.

nedirbs

dirbs nuo 10 val.

dirbs iki 20 val.

nedirbs

Rimi“

dirbs iki 20 val.

nedirbs

dirbs nuo 9 iki 20 val.

dirbs iki 21 val.

nedirbs, išskyrus aštuonias budinčias parduotuves (nuo 10 iki 20 val.)

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VM

Pagaliau ir parduotuvių darbuotojai turės šv. Kalėdas! Dar reikėtų nedirbti ir sekmadieniais - negi sunku apsipirkti penktadieniais ar šeštadieniais .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS