Draudikai nenori drausti eksportuojančių į Ukrainą | Diena.lt

DRAUDIKAI NENORI DRAUSTI EKSPORTUOJANČIŲ Į UKRAINĄ

Į neramumų krečiamą Ukrainą eksportuojančioms įmonėms nėra galimybių pasinaudoti prekinio kredito draudimo paslaugomis ir apsisaugoti nuo galimų partnerių neatsiskaitymų - draudimo bendrovės nebenori prisiimti rizikos, rašo "Verslo žinios".

"Ukrainoje įvedė taisyklę, kad bankas keičia valiutą 6 dienas, reikia laukti atsakymo, ar iškeis. Kol negauname pinigų, nekrauname produkcijos, tad mėnesį ir stovi", - sakė "Vilniaus degtinės" pardavimo ir pirkimo vadovas Dalius Rutkauskas.

Kritiškiau Ukrainą ir jos verslo mokumą draudikai pradėjo vertinti 2013 metų gruodį. Nuo tada neprisiima naujų įsipareigojimų ir dirba tik su esamais klientais. Nuo šių metų vasario priimami sprendimai mažinti prisiimamą riziką ir dėl esamų klientų bei jų pirkėjų.

"Taip, galiu patvirtinti, kad pastaruoju metu buvo priimti tam tikri sprendimai, susiję su dabartine Ukrainos ekonomikos padėtimi. Suteikti kredito limitai, nors jų nebuvo labai daug, toliau mažinami, peržiūrima kiekvienos įmonės finansinė būklė, atsižvelgiama į valstybės padėtį", - teigė verslo rizikos valdymo bendrovės "Coface" komercijos direktorius Lietuvoje Mantvydas Štareika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS