Druskininkų „Aqua“ centro kapitalą padidino 21 mln. eurų | Diena.lt

DRUSKININKŲ „AQUA“ CENTRO KAPITALĄ PADIDINO 21 MLN. EURŲ

  • 0

Druskininkų savivaldybės taryba penktadienį nusprendė savivaldybei priklausančio sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ įstatinį kapitalą padidinti 21,254 mln. eurų.

Kapitalas didinamas turtiniu įnašu - šiuo metu savivaldybei priklausančiu turtu, įskaitant ir vandens pramogų parką.

Toks sprendimas taryboje priimtas 17-ai tarybos narių nubalsavus už, niekam nebalsavus prieš ar susilaikius. Opozicija balsuojant dėl šio klausimo protestuodama paliko balsavimo salę.

Prieš balsavimą opozicijos atstovai teigė, kad jiems nebuvo pateikti argumentai, kaip buvo skaičiuojama turtinio įnašo vertė.

„Turto vertintojas įvertino šitą turtą 21 mln. eurų. O kodėl ne 50 mln., kodėl ne 10 mln., mes taip ir nesužinome, nors nurodoma, kad pajamų metodu vertinta, bet kaip tas vertinimas vyko, kur tie visi skaičiavimai mes, kaip tarybos nariai, nežinome, kokį turtą atiduodame“, - tarybos posėdyje sakė konservatorius Vilius Semeška.

Jis taip pat teigė, kad tokios investicijos į „Aqua“ rizika yra nepamatuota.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Juozas Šarkus sakė, kad sveikatingumo centro įstatinio kapitalo didinimas turtu riboja konkurenciją savivaldybėje.

„Mano nuomone, čia bandoma daryti galios centrus, o tai yra gerai tai mažai valdančiųjų grupelei, o visuomenė ką iš to gauna, visiškai neaišku“, - kalbėjo politikas.

Jis apskritai pasigedo „Aqua“ naudos Druskininkų savivaldybės gyventojams, sakydamas, kad į savivaldybės biudžetą turėtų patekti didesnė „Aqua“ uždirbto pelno dalis.

„Jeigu į savivaldybės biudžetą ateitų bent 50 proc. pelno, tai būtų aišku, kad tai yra mūsų mokesčių mokėtojų pinigai“, - sakė J.Šarkus.

Tuo metu Druskininkų meras Ričardas Malinauskas sakė, kad sprendimas didinti „Aqua“ įstatinį kapitalą yra „tiesiogiai naudingas visiems“.

„Jis tiesiogiai naudingas visiems, tiek savivaldybei, tiek įmonei, Antikorupcijos komisija pripažino, kad savivaldybė gerai tvarkosi su savomis įmonėmis, ir mes toliau siekiame, kad mūsų įmonės dirbtų pelningai, atsakingai, socialiai, ekonomiškai, finansiškai ir taip toliau“, - BNS teigė savivaldybės vadovas.

„Iš visų alternatyvų ši yra palankiausia tiek savivaldybei, tiek įmonei, o jeigu vienam ar kitam opozicijos atstovui norisi „prichvatizuoti“ kažką savivaldybės, tai kol aš būsiu Druskininkų savivaldybės meru ir Druskininkų žmonės manimi pasitikės, nei vienam nesąžiningam verslininkui vietos Druskininkuose nebus“, - pridūrė jis, tačiau nekonkretizavo, ką turi omenyje.

Į detalesnius klausimus meras neatsakė ir siūlė oficialiai kreiptis į savivaldybę: „Visus klausimus, kuriems reikia ypatingos kompetencijos ir atsakingumo, jūs pateikite juos raštu, atsakysime ne tik į klausimus, bet pateiksime ir visą darytą analizę bei ekspertų vertinimą“.

Druskininkų savivaldybė nurodo, kad „Aqua“ perduoto vandens pramogų parko, įskaitant pirtį ir baseinus, vertė siekia 15,837 mln. eurų. „Aqua“ perduotas ir šalia vandens pramogų parko esantį viešbutis su boulingu, kazino, diskotekų ir konferencijų salėmis, kuris yra įvertintas 4,198 mln. eurų, taip pat 1,219 mln. eurų vertės purvo gydyklos pastatas.

Įstatinio kapitalo didinimo motyvai sprendimo projekte nenurodomi, tačiau minimina, kad investavus savivaldybės turtą bus gauta ekonominė nauda.

Šiuo metu „Aqua“ įstatinis kapitalas yra 2,188 mln. eurų, visos akcijos priklauso bendrovei „Druskininkų pramogų parkas“, kurios vienintelė akcininkė yra Druskininkų savivaldybė Padidinus „Aqua“ įstatinį kapitalą jis sieks 23,442 mln. eurų, jo galutine kontroliuojančia akcininke išliks Druskininkų savivaldybė.

Sveikatingumo ir poilsio centro „Aqua“ pardavimo pajamos 2014 metais siekė 8,289 mln. eurų (13,6 proc. daugiau nei 2013-aisiais), grynasis pelnas padidėjo 28,5 proc. iki 935,4 tūkst. eurų. 2014-ųjų pabaigoje bendrovė turėjo 1,588 mln. eurų nepaskirstyto pelno.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS