Dujų skirstymo kaina kitais metais augs 80 proc. | Diena.lt

DUJŲ SKIRSTYMO KAINA KITAIS METAIS AUGS 80 PROC.

  • 21

Gamtinių dujų skirstymo kaina kitais metais didės 80 proc. – nuo 6,01 iki 10,82 euro už megavatvalandę, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Taryba penktadienį patvirtino naujas bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) paslaugų kainas.

Pasak VERT, kainos augimą lėmė nustatyta 65,2 proc. didesnė nei šiemet įmonės reguliuojamos veiklos pajamų viršutinė riba (73,674 mln. eurų), prognozuojamas mažesnis paskirstomų dujų kiekis bei jo pasiskirstymas tarp atskirų vartotojų grupių.

ESO prognozuoja, kad bendrovė 2023 metais paskirstys 6,8 teravatvalandės dujų, arba 8,3 proc. mažiau nei šiemet (7,4 TWh).

Dujų skirstymo kaina yra viena iš galutinės dujų kainos sudedamųjų dalių – galutiniai tarifai buitiniams vartotojams bus patvirtinti ir paskelbti iki lapkričio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

Siaubas!!! Mūsų valdžiai nusi...t ant liaudies! Būkit prakeikti jūs ir jūsų vaikai ir vaikaičiai!!! Niekas jums nerūpi, tik kuo greičiau prisikrauti savo kišenes!!! Bet nepamirškite, kad lazda turi du galus!!! Visiems lenda lendate į... tik savo žmones pamirštate!!!

Tai tik įrodo,

kaip valstybiniai banditai-karteliai nustatinėja kainas iš anksto ,visiškai nepriklausomai nuo rinkos dėsnio.Tas pats suppistas socializmas kaip CCCP.

ALGIRDAS.

Lietuvos buržujams ''aukso laikai'' ne tik , kad nenažėja , bet auga kaip ant mielių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS