EIB paskolos Lietuvoje pernai augo 2,2 karto iki 654 mln. eurų | Diena.lt

EIB PASKOLOS LIETUVOJE PERNAI AUGO 2,2 KARTO IKI 654 MLN. EURŲ

  • 0

Praėjusiais metais Europos investicijų bankas (EIB)  projektams Lietuvoje skyrė 654 mln. eurų paskolų, arba 2,2 karto daugiau nei 2022-aisiais (303 mln. eurų).

„Tikime, kad šios investicijos ne tik prisidės prie Lietuvos priklausomybės nuo iškastinio kuro mažinimo ir energetinės nepriklausomybės, bet ir turės teigiamą poveikį ekonomikai, darbo vietų kūrimui ir bendrai šalies gerovei“, – pranešime teigė už regioną atsakingas EIB vicepirmininkas Thomas Ostrosas (Tomas Ostrosas).

Pernai EIB grupės finansavimu Lietuvoje paremta beveik 2,3 mlrd. eurų investicijų, arba 0,9 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pasak banko, šiomis investicijomis pasinaudojo daugiau kaip 1 tūkst. mažųjų ir vidutinių bei vidutinės kapitalizacijos įmonių, jos padėjo išlaikyti daugiau kaip 15,5 tūkst. darbo vietų.

Pernai EIB Lietuvos institucijoms paskolino 300 mln. eurų  siekiant paremti investicijas į žaliąją ir skaitmeninę pertvarką, įsipareigojo skirti 32 mln. eurų „Ignitis grupės“ Mažeikiuose pastatytam sausumos vėjo elektrinių parkui, taip pat paskolino 25 mln. eurų vandentvarkos įmonei „Klaipėdos vanduo“ vandens tiekimo sistemos plėtrai ir atnaujinimui.

EIB pernai taip pat sudarė finansavimo sutartį su banku „Luminor“, o Europos investicijų fondas (EIF) skyrė beveik 250 mln. eurų Lietuvos įmonėms finansuoti, sudarydamas sandorius su „Noviti Finance“, „Finbee Verslui“, „SME Bank“ ir „SME Finance“.

Per pastaruosius penkerius metus EIB grupė Lietuvai skyrė 2,4 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS