EIMIN: skiriama 2,4 mln. eurų verslo paslaugų centrams modernizuoti | Diena.lt

EIMIN: SKIRIAMA 2,4 MLN. EURŲ VERSLO PASLAUGŲ CENTRAMS MODERNIZUOTI

  • 0

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia 2,4 mln. eurų kvietimas teikti projektų įgyvendinimo planus verslo paslaugų centrams, norintiems automatizuoti savo veiklos procesus.

„Technologijų proveržis sparčiai keičia verslo paslaugų centrų veiklą, todėl sudarome galimybę centrams modernizuotis, diegti inovacijas. Tai svarbi sąlyga tam, kad padidintume darbo efektyvumą, o įdiegus robotikos ar dirbtinio intelekto sprendimus šių centrų darbuotojai sutaupys laiko kitoms pridėtinę vertę kuriančioms užduotims atlikti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Skelbiama, kad verslo paslaugų centrai galės pretenduoti į 200 tūkst. eurų siekiantį finansavimą, bus finansuojama iki 50 proc. visų projekto išlaidų. Paraiškas gali teikti tiek lietuviško kapitalo, tiek užsienio įmonės, kurios registruotos Lietuvoje.

Projektus galės įgyvendinti atrinkti projektų vykdytojai – verslo paslaugų centrai. Jie gautą finansavimą galės panaudoti robotinių procesų automatizavimo ir dirbtinio intelekto sprendimams kurti ir plėtoti.

Priemonė įgyvendinama pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS