Briuselis imasi teisinių veiksmų prieš Prancūziją dėl algų vežėjams | Diena.lt

BRIUSELIS IMASI TEISINIŲ VEIKSMŲ PRIEŠ PRANCŪZIJĄ DĖL ALGŲ VEŽĖJAMS

  • 0

Europos Komisija ketvirtadienį ėmėsi teisinių veiksmų prieš Prancūziją dėl įstatymo, kad užsienio vairuotojams būtų mokama vietos minimali alga.

Briuselis Paryžiui išsiuntė formalų įspėjimą, taip oficialiai pradėdamas pažeidimo procedūrą.

Prancūzijos įstatymą, kuris turėtų įsigalioti liepos 1 dieną, kritikavo Lietuvos ir kitų Rytų Europos šalių vežėjai, sakydami, kad jis sukels didelę administracinę naštą, o numatomos baudos gali privesti iki bankrotų.

Europos Komisija ketvirtadienį taip pat išsiuntė papildomą įspėjimą Vokietijai, prieš kurią pažeidimo procedūrą pradėta praėjusių metų gegužę.

„Abejuose situacijose Komisija mano, kad minimalaus atlyginimo taikymas kai kuriose tarptautinio transporto operacijose, kurios turi tik menką sąsają su tos šalies narės teritorija, negali būti pateisintos, nes tai sukuria neproporcingus administracinius barjerus, kurie neleidžia vidaus rinkai funkcionuoti tinkamai“, - rašoma EK pranešime.

Lietuvoje viešinti už vidaus rinką atsakinga eurokomisarė Elžbieta Bienkowska (Bienkovska) žurnalistams sakė, kad Prancūzijos įstatymas „kelia daug susirūpinimo žvelgiant iš vidaus rinkos perspektyvos“.

Prancūzija balandį priėmė naują įstatymą, pagal kurį į šalį arba iš jos vežantiems krovinius vairuotojams darbdaviai nuo liepos turėtų mokėti kiek daugiau nei 9 eurus už valandą.

Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ birželį dėl įstatymo rengė prie Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Prancūzijos ambasados.

Rytų europiečiai, kur atlyginimai yra mažesni, kaltina Prancūziją ir Vokietiją protekcionizmu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS