EK Lietuvai skyrė 302 mln. eurų paramą | Diena.lt

EK LIETUVAI SKYRĖ 302 MLN. EURŲ PARAMĄ

  • 7

Europos Komisija antradienį septynioms ES valstybėms išmokėjo penktąją 9 mlrd. eurų dydžio finansinės paramos išmoką pagal priemonę SURE (Europos laikinos paramos priemonė nedarbo rizikai dėl ekstremaliosios situacijos mažinti). Lietuvai skiriami 302 mln. eurų, Čekijai – 1 mlrd., Ispanijai – 2,87 mlrd., Kroatijai – 510 mln., Italijai – 3,87 mlrd., Maltai – 123 mln. eurų, Slovakijai – 330 mln. eurų.

Ši parama, kaip teigiama Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje paskelbtame pranešime, teikiama kaip paskolos lengvatinėmis sąlygomis. Ji padės valstybėms narėms spręsti problemas, atsiradusias dėl staiga išaugusių viešųjų išlaidų siekiant išsaugoti užimtumą. Visų pirma lėšos padės padengti išlaidas, tiesiogiai susijusias su sutrumpinto darbo laiko sistemų finansavimu reaguojant į dabartinę koronaviruso pandemiją, įskaitant skirtas savarankiškai dirbantiems asmenims.

Iš viso pagal ES priemonę SURE Lietuvai skirta 602 mln. eurų. Pirmoji 300 mln. eurų išmoka buvo išmokėta praėjusių metų lapkričio mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Užmokėjo pideralams už Lietuvos naikinimą...

Anonimas

Jeigu konsevatnikai su pi.d.e.r.a.sais isvoks tuos milijonus TA bus GERAI. Tegul zino baudziauninkai ka renka. . Turi grieztinti karantina nes atsirita III ir IV bangos. Valdzia privalo kuo daugiau prievartauti ir riboti. Kad nevaiksciotu po maksimas PRIVALO ivesti maisto korteles ir nustatyti grieztas valandas ir savaites dienas asiprekinti uz talonus. ir t.t. ....

Kaiptai

kam isleidzia,, reikia padeti Ukrainai, Baltarusijai, Lansbergi karunuot presidentu, paminkla pastatyti, didzioji dalis kovai su Rusija skirti, na ir likutis pi....stam palaikyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS