EK patvirtino 90 mln. eurų Lietuvos schemą iškastinio kuro vartojimo mažinimui | Diena.lt

EK PATVIRTINO 90 MLN. EURŲ LIETUVOS SCHEMĄ IŠKASTINIO KURO VARTOJIMO MAŽINIMUI

  • 4

Europos Komisija (EK) patvirtino 90 mln. eurų vertės Lietuvos schemą, skirtą padėti įmonėms mažinti iškastinio kuro vartojimą ir skatinti atsinaujinančiųjų energijos išteklių naudojimą atsižvelgiant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

Pagalba bus teikiama tiesioginių dotacijų forma, kuriomis padengiama dalis papildomų išlaidų, susijusių su dideliu gamtinių dujų ir elektros kainų padidėjimu. Kartu šia priemone siekiama sumažinti iškastinio kuro vartojimą ir skatinti atsinaujinančiųjų energijos išteklių naudojimą Lietuvoje, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Į schemą įtraukti keli tvarumo reikalavimai, įskaitant investicijas į energijos vartojimo efektyvumą arba gamtinių dujų vartojimo mažinimą ir diversifikaciją.

Bendra pagalba vienam jos gavėjui negali viršyti 30 proc. dėl gamtinių dujų ir elektros kainų padidėjimo susidarančių papildomų išlaidų ir negali viršyti 2 mln. eurų. Pagalba bus suteikta iki šių metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kad

Jau pastaciau krosnele , su dujomis bus brangu kurent ir gali but problemu su tiekimu o krosnele galim kurent medienos atliekas , sakas , sisku jau pririnkom keliolika maisu o dar galim gaut ir kompensacija pasirodo , reikia tikrai daugumai prie medienos gryzt manau .

centai

tie 90mln eur centai, valstybiu biudzetai simtais desimtis milijardu, o kai kurios net trilijonus EUR turi...ES biudzetas siekia trilijonus, tai ES pakrapinti LT tuos 90 mln eur tai kaip man is 1500 eur algos numetis 50 centu...kazkam...na kadangi LT trukumas kaip tik biokuro (del birzos jo kaina kosmine gal ir netruksta tik birza kainas diktuoja...) tai elektros taip pat trukumas (30 ptoc tik pasigaminama) iki 2025-2028 metu kazkas gal pasikeis, bet turint omenyje kad zveriskai vis tiek statybos vyskta, namai, sandeliai, ofisai,daugiabuciai ir jie vis jungiasi,jungiasi prie ESO,litgrid tinklu klausimas ar nereiketu geometrine progresija tinklu platinti ir zalia energija o ne linijine, kas dabar vyksta, kas is to kad supuole visi statyti saules elektra, paziurekite kiek statybu ir kiek nauju vartotoju atsiranda, galios didinimu ir pan (oras vanduo, elektrinis auto, oras-oras,pirtys,spa ir t.t. viskas su elektra elektra elektra...)

Aaa

Visas kuras brangsta tai tokiam kurui draudimas šiuo krizės metu kuo žmogus išgali pasišildyti tuo ir turi galėti šildytis nejaugi jis turi šalti ar badauti Kodėl lenkai vėl kasa anglį ir šildytis ir elektrą gamins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS