Ekonomikos ministerija siūlo nuo koronaviruso skiepyti ir turistus | Diena.lt

EKONOMIKOS MINISTERIJA SIŪLO NUO KORONAVIRUSO SKIEPYTI IR TURISTUS

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo nuo koronaviruso skiepyti ne tik užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius, bet ir turistus.

Toks kreipimasis šią savaitę pateiktas Sveikatos apsaugos ministerijai. Jame siūloma skiepyti užsienyje gyvenančius lietuvius, kurie nėra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu, taip pat turistus, kurie atvyksta į Lietuvą ilgiau nei vienai savaitei.

„Sulaukiame daug klausimų tiek iš užsienio lietuvių, tiek iš Lietuvoje gyvenančių užsieniečių dėl galimybės vakcinuotis, tad bendras tikslas yra – kad tie, kas yra Lietuvoje, būtų maksimaliai apsaugoti ir taip būtų valdomas ligos plitimas“, – BNS sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Anot jo, tai ypač aktualu vasarą, kai į šalį atvyksta daugiau žmonių.

„Kuo daugiau turėsime vakcinuotų žmonių, tuo būsime saugesni, todėl turime suteikti galimybę tiems, kas nori, būdami Lietuvoje, pasiskiepyti. Ir kuo aiškesne tvarka“, – aiškino viceministras.

Paklaustas, ar taip nėra bandoma šalyje įtvirtinti vakcinų turizmo, V. Jurgutis teigė, kad tai „ne čia yra pasiūlymo esmė“.

„Be jeigu atsirastų žmonių, kurie dėl to savo kažkokius planus pakoreguotų, tai tame nematome didelės problemos“, – aiškino jis.

Kiek anksčiau šią savaitę Seimo narė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama sudaryti galimybę Lietuvoje nuo koronaviruso pasiskiepyti užsienyje gyvenantiems tautiečiams.

Tuomet sveikatos apsaugos ministro patarėja Aistė Šuksta BNS teigė, užsienio lietuvių skiepijimo klausimas šiuo metu sprendžiamas, tačiau tam reikia pasiruošti.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, vakcina nuo koronaviruso gali būti skiepijami tik privalomuoju sveikatos draudimu apdrausti žmonės ar kiti Lietuvos gyventojai, tarp jų – ir užsieniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

aa dar sunis ir kates pradekit skiepyti ta nesamone . pripirko to brangaus NEREIKALINGO vandes dabar nezino kur deti ir kaip pasiaiskinti zmonem kjr isleido SKOLINTUS PINIGUS !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS