Ekonomikos viceministrė – V. Jankauskaitė-Milčiuvienė, patarėjas – J. Pinskus | Diena.lt

EKONOMIKOS VICEMINISTRĖ – V. JANKAUSKAITĖ-MILČIUVIENĖ, PATARĖJAS – J. PINSKUS

  • 2

Ekonomikos ir inovacijų viceministre antradienį pradeda dirbti Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė, kelis mėnesius dirbusi ministro patarėja ryšiams su visuomene, o ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėju – buvęs Vilniaus vicemeras ir Seimo narys Jonas Pinskus, BNS pranešė ministerija.

Žurnalistės išsilavinimą turinti V. Jankauskaitė-Milčiuvienė, anksčiau dirbusi ir žemės ūkio ministro patarėja, ministerijoje kuruos turizmo klausimus.  

J. Pinskus kuruos investicijų projektų sritį – kontroliuos, kaip vyksta jų įgyvendinimas, ko trūksta, kad juos paspartintų, kuruos laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) klausimus, dirbs su savivaldybėmis.

V. Jankauskaitė-Milčiuvienė su „valstiečiais“ dalyvavo 2016 metų Seimo rinkimuose. Ji yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos tarybos narė, Šilalės skyriaus pirmininkė ir šios savivaldybės tarybos narė.

Dešimt metų ji turėjo savo komunikacijos verslą, yra dirbusi tuometinio žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio atstove spaudai, vėliau – kai kurių Seimo narių patarėja.  Anksčiau ji dirbo ekonomikos žurnaliste dienraštyje „Lietuvos žiniose“, LRT žinių laidoje „Panorama“, LNK ir „TV3“ žiniose, buvo laidos „Pinigų karta“ prodiuserė. 

J. Pinskus pastaruoju metu dirbo privačiame versle, nuo 2004 iki 2011 metų dvi kadencijas buvo Seimo narys. Jis buvo išrinktas į Seimą ir 2012-aisiais, tačiau kilus balsų pirkimo skandalui 2012-ųjų lapkritį Seimas nutarė, kad jis kartu su žmona Živile Pinskuviene bei kita „darbiete“ Jolanta Gaudutiene nėra išrinkti Seimo nariais, tačiau 2013 metais kitu Seimo sprendimu jie buvo grąžinti į išrinktųjų sąrašą.

2011–2015 metais J. Pinskus buvo Vilniaus mero pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gal

čia pokštas? Kodėl kokio arklio į tą postą neskyrė, skirtumas juk nedidelis?

Tfu

Baikit tuos cirkus, melžėjų ir mentų vyriausybė...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS