Ekonomistas: Lenkijos prezidentui laimėjus antrą kartą, santykiai su ES liks įtempti | Diena.lt

EKONOMISTAS: LENKIJOS PREZIDENTUI LAIMĖJUS ANTRĄ KARTĄ, SANTYKIAI SU ES LIKS ĮTEMPTI

  • 2

Konservatyvių pažiūrų Lenkijos prezidentui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai) antrą kartą laimėjus rinkimus, Lenkijos ir Europos Sąjungos (ES) santykiai liktų įtempti, sako ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Pasak jo, Lietuvos ir Lenkijos santykiuose nieko naujo tikėtis nereikėtų.

„Šių rinkimų rezultatas turi daugiau įtakos ne Lietuvos-Lenkijos santykiams, bet Lenkijos ir ES santykiams, nes A. Dudos oponento (Rafalo Trzaskowskio – BNS) pergalės atveju būtų galima tikėtis sklandesnio bendradarbiavimo su ES institucijomis. Ne paslaptis, kad pastarąjį penkmetį Lenkijos ir ES santykiai buvo labai įtempti, nesutariama dėl įvairių aspektų, buvo pradėti įvairūs tyrimai dėl teisės viršenybės, dėl žiniasklaidos laisvės Lenkijoje, tai tikėtina, kad šiame fronte nieko labai nepasikeis“, – BNS sakė banko „Swedbank“ ekonomistas N. Mačiulis.

„Nelabai geras status quo yra išsaugomas ir toliau turbūt matysime sunkiau įgyvendinamus bendrus ES sutarimus ir projektus, derybų procesai gali būti sudėtingesni“, – pridūrė jis.

A. Duda sekmadienį itin maža balsų persvara įveikė liberalių pažiūrų Varšuvos merą ir užsitikrino antrąją kadenciją, rodo pirmadienį paskelbti beveik galutiniai oficialūs rezultatai.

Per sekmadienį vykusį prezidento rinkimų antrąjį ratą A. Duda laimėjo surinkęs 51,21 proc. balsų, o jo varžovas Rafalas Trzaskowskis (Rafalas Tšaskovskis) gavo 48,79 proc. balsų, pranešė Valstybinė rinkimų komisija, suskaičiavus balsalapius 99,7 proc. apylinkių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

Šaunuoliai lenkai, pagarba...

taip taip akonamyste

visiems ES pederastams santykiai ysitemps su lenkijos patrijotais tvirtos katalikiskos seimos kurejais --ne pederastais....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS