ES ekspertas atskleidė, ko laukti Lietuvai įsivedus eurą | Diena.lt

ES EKSPERTAS ATSKLEIDĖ, KO LAUKTI LIETUVAI ĮSIVEDUS EURĄ

  • 6

Lietuvai įstojus į eurozoną, jos skolinimosi reitingas galėtų pagerėti, teigia 20 metų Europos Komisijoje dirbantis euro zonos ekspertas Benjaminas Angelis (Benžamenas Anželis).

"Lietuvai įstojus į eurozoną, ji taptų patikimesnė reitingavimo sąrašuose. Lietuvos reitingas pakiltų nuo BBB iki A-", - pirmadienį Seime vykusioje diskusijoje apie prisijungimo prie euro zonos pasekmes teigė B.Angelis.

Pasak jo, visų šalių, kurios tapo euro zonos narėmis, reitingas buvo pagerintas.

Dar vieną Lietuvos įstojimo į eurozoną pliusą B.Angelis nurodė sumažėjusias valstybės paskolų palūkanas. Pasak jo, palūkanos Lietuvai gali sumažėti 50-70 bazinių punktų.

"Tai naudinga ekonomikai", - teigė jis.

B.Angelis koordinuoja finansinio stabilumo priežiūrą euro zonos šalyse, yra tiesiogiai atsakingas už teisinius Ekonominės ir pinigų sąjungos plėtros aspektus, dirba su šalimis, besiruošiančiomis įsivesti eurą.

Lapkritį atlikta apklausa parodė, kad euro įvedimui pritaria 40 proc. Lietuvos gyventojų, prieš pasisako 49 proc.

Lietuva eurą planuoja įsivesti 2015 metais. Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

gertruda

kaip gerai!!! ura!!!!!!!!! mes vel galesim skolintis daugiau!!! gyvenimas igijo prasme! tas saldus zodis-skola...ir nieko apie konkretu ekonomikos stabilizavima...anglija,gelbek lieuvos ubagus!:)

Kęstas B.

Inovacijoms tinkama ekosistema: Vien tik pildami pinigus į mažas kompanijas (kaip daro Jungtinė Karalystė), daug nepasieksime. Turime, kaip vokiečiai ir kinai, daugiau investuoti valstybės pinigų į mokslo tiriamąjį darbą, sudarydami inovacijoms palankią ekosistemą, kurioje mažos inovatyvios firmos ir net didelės kompanijos klestėtų. Mokesčių mažinimas nukerta galimybę sutelkti reikalingus tam resursus, todėl toks mokesčių mažinimas yra gerai susidariusios padėties palaikymui, bet ne inovacijoms [1]. Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Čiubaka

nu da, skolinsimės milijardą, kad geležinkelius iki seimo nutiest, dar kelis milijardus atominei statyt, milijardus SGD statyt. Kažin kas atidavinės?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS