ESFA: nepasiturinčius parama maisto produktais pasieks laiku | Diena.lt

ESFA: NEPASITURINČIUS PARAMA MAISTO PRODUKTAIS PASIEKS LAIKU

Balandžio mėnesį, kaip ir kiekvienais metais, labiausiai skurstančius Lietuvos gyventojus pasieks antroji parama maisto produktais. Maisto produktus tiekėjai į savivaldybes pradės vežti balandžio 14 d., sakoma Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) pranešime.

Parama balandžio–gegužės mėnesiais bus išdalyta daugiau nei 160 tūkstančių nepasiturinčiųjų.

„Džiaugiamės, kad bendromis pastangomis su partneriais pavyko įveikti koronaviruso keliamus iššūkius ir užtikrinti, kad sunkiau besiverčiančius gyventojus parama maistu pasiektų laiku. Antrojo dalijimo metu nepasiturintieji sulauks 9 maisto produktų: grikių kruopų, greito paruošimo avižų košės su džiovintomis uogomis, rapsų aliejaus, vištienos konservų, konservuotos burokėlių sriubos, keptų konservuotų pupelių pomidorų padaže, avižinių sausainių su šokolado gabaliukais, cukraus ir saldinto sutirštinto pieno“, – sako Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas.

Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją šalyje paskelbus karantiną, maisto produktus tiekėjai į visas 60 savivaldybių pristatys iki balandžio 28 d. Produktų kiekis labai didelis, reikia užtikrinti tinkamas sandėliavimo sąlygas, taip pat maksimaliai apsaugoti savivaldybių ir seniūnijų darbuotojus, savanorius bei pačius paramos gavėjus nuo viruso, todėl savivaldybės paramos pristatymą į daugiau nei 600 dalijimo punktų organizuos pagal savo nustatytą grafiką, sakoma ESFA pranešime. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją.

Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio per mėnesį (187,50 Eur). Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 187,50 Eur per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Informaciją apie tikslią maisto produktų dalijimo vietą ir datą konkrečioje savivaldybėje gyventojai gali rasti savivaldybių administracijų ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019–2020 m. yra skirta 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS