ESO: garantinio tiekimo kaina rugsėjį didėja 26,5 cento iki 82 centų už kWh | Diena.lt

ESO: GARANTINIO TIEKIMO KAINA RUGSĖJĮ DIDĖJA 26,5 CENTO IKI 82 CENTŲ UŽ KWH

  • 7

Garantinio elektros tiekimo vartotojams ši paslauga rugsėjį brangs 26,5 cento iki 82 centų už kilovatvalandę (su PVM), pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Pritaikius valstybės nuo liepos mokamą 9 centų kompensaciją, garantinis tiekimas rugsėjį vartotojams, pasirinkusiems vienos laiko zonos standartinį tarifą, kainuos 73 centus už kWh.

Rugpjūtį vienos laiko zonos tarifas garantinio tiekimo vartotojams be kompensacijos siekė 55,5 cento, o su kompensacija – 46,5 cento.

ESO praneša, jog nuo rugsėjo garantinio tiekimo paslaugą gaus apie 66 tūkst. nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusių pirmojo ir antrojo etapo vartotojų, taip pat 38 tūkst. veiklą stabdančios bendrovės „Perlas Energija“ klientų. Pastariesiems valstybė kompensuos skirtumą tarp garantinio ir visuomeninio tiekimo kainų, todėl jiems teks mokėti 32,8 cento.

Jei, kaip žada, 6 centus jiems kompensuos ir „Perlas Energija“, šie vartotojai mokės apie 27 centus.

ESO garantinio tiekimo paslaugos kaina yra 25 proc. didesnė nei praėjusio mėnesio vidutinė biržos kaina, be to, vartotojams papildomai reikia mokėti už elektros persiuntimą ir su tuo susijusias paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Vagys ir aferistai siaučia bet avys toliau mekens neišdrįs sukilti.

Sūduvis

Valdžia kuri per prievartą vartotojus suvarė į aferistų gaujas, turėtų iki sutarties pabaigos kompensuoti iki sutartyje numatytos kainos, o paskui regreso tvarka visa išieškoti iš aferisto, juk valdžia, versdama rinktis ,,nepriklausomą,, tiekėją privalėjo patikrinti to tiekėjo finansines ir fizines galimybes vykdyti prievartinės sutarties sąlygas. Būtų labai ydomu sužinoti kam iš Perlo gaujos atiteko atkatai kurie užlipino, turėjusių užtikrinti sutarties vykdymą, ausis ir akis?.?.

Anonimas

tas baterijas gali susikisti i subine JAI NETURI KAUPIKLIO o atiduodi vagim !!! o paskui dar turi DAMOKETI uz =PASAUGOJIMA = cia tam durneliui zemiau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS