„Eurobarometras“: 41 proc. Lietuvos gyventojų ekonominę padėtį vertina gerai | Diena.lt

„EUROBAROMETRAS“: 41 PROC. LIETUVOS GYVENTOJŲ EKONOMINĘ PADĖTĮ VERTINA GERAI

  • 3

41 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad jos ekonominė padėtis yra gera –  tokių gyventojų dalis birželį, palyginti su sausiu-vasariu, padidėjo 2 procentiniais punktais, rodo naujausia „Eurobarometro“ apklausa.

Tuo metu 56 proc. ją apibūdino kaip blogą – 3 punktais mažiau nei metų pradžioje.

Tuo metu 66 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad Europos ekonominė padėtis yra gera – tokių buvo 2 punktais daugiau, o  bloga ją laiko 22 proc. respondentų – 3 punktais mažiau.

Tuo metu visoje Europos Sąjungoje 45 proc., arba 5 punktais daugiau gyventojų mano, kad Bendrijos ekonominė padėtis yra gera, o 44 proc., arba 7 punktais mažiau – bloga.

55 proc. Lietuvos gyventojų (55 proc. europiečių) mano, kad 800 mlrd. eurų vertės ES ekonomikos gaivinimo planas „NextGenerationEU“ gali būti veiksminga priemonė reaguojant į ekonominius iššūkius.

80 proc. respondentų Lietuvoje palankiai vertina bendrą valiutą, visoje ES palankus vertinimas šiek tiek mažesnis – 71 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klpd.

manes nenustebino. Žinau kad didesnė žmonių dalis visai nesidomi politika o dauguma visai nieko neišmano apie ekonomines padėtis. Todėl ir jų vertinimus nereikia priimt rimtai:D)

korupcija

ar gali buti gerai , kai valstybe valdo korumpuoti degradai...paziurekit kokius turtus valdo lansbergiu sutve ir taps viskas aisku.o i politika atejo anukas nuogas basas...gerai prie lovio, gali buti ir kvailas.

Cia

seimo ir europarlamento nariu apklausa!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS