„European Merchant Bank“ su valstybės garantija verslui skolins per 6 mln. eurų | Diena.lt

„EUROPEAN MERCHANT BANK“ SU VALSTYBĖS GARANTIJA VERSLUI SKOLINS PER 6 MLN. EURŲ

  • 0

Lietuvoje veikiantis specializuotas bankas „European Merchant Bank“ („EMBank“) su valstybės garantija smulkiam ir vidutiniam verslui skolins per 6 mln. eurų – bankas dėl to susitarė su nacionaline plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), pirmadienį pranešė bankas.

„Norime prisidėti prie šio verslo sektoriaus plėtros. Tačiau gana dažnai užtikrinimo priemonių trūkumas riboja klientų galimybes gauti reikiamą finansavimą, o portfelinė garantija kaip tik sprendžia šią problemą“, – pranešime sakė „EMBank“ direktoriaus pavaduotojas ir valdybos narys Aurelijus Šveikauskas.

Anot jo, ši priemonė bus aktualiausia gamybos, prekybos ir paslaugų įmonėms bei norinčioms pasiskolinti santykinai nedideles sumas apyvartinių lėšų ar investicijų finansavimui.

Pagal finansinę priemonę „Portfelinės garantijos 3“ didžiausia galima paskolos arba lizingo sandorio suma siekia 1,875 mln. eurų, tačiau krovinių vežėjams gali būti skolinama iki 937,5 tūkst. eurų, žemės ūkio gamybos įmonėms – iki 234,4 tūkst. eurų.

Investicinės  ir lizingo paskolos trukmė su portfeline garantija siekia 10 metų, apyvartinių paskolų – penkerius metus, kredito linijos – trejus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS