Eurostatas: būsto kainų augimas šiemet Lietuvoje – vienas didžiausių ES | Diena.lt

EUROSTATAS: BŪSTO KAINŲ AUGIMAS ŠIEMET LIETUVOJE – VIENAS DIDŽIAUSIŲ ES

  • 12

Būsto kainų augimas Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį buvo vienas didžiausių Europos Sąjungoje (ES), skelbia Eurostatas.

Sausį ir kovą, palyginti su tuo pačiu laiku 2022 metais, būstas Lietuvoje pabrango 13,1 procento. Labiau jis brango tik Kroatijoje (14 proc.), rodo trečiadienį paskelbti duomenys.

Latvijoje per metus būstas pabrango 6 proc., Estijoje – 9,2 procento.

Per ketvirtį – pirmąjį, palyginti su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu – būsto kainos Lietuvoje išaugo 1,8 procento. Latvijoje ir Estijoje jos nepakito.

Visoje ES būsto kainos per metus vidutiniškai kilo 0,8 proc., per ketvirtį – mažėjo 0,7 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Q

nu greitai priespensijinio amziaus pirks namus Ispanijoje, bus pigiau 2 kartus, nei cia kokia skyle popierinem sienom nusipirkti

Kęstas

Vokietijai dabar gręsia ta pati deindustrializacija, kaip Prancūzijoje. Kaip ir Lietuvoje, Vokietijos valdžia bando kištis ir atjunkyti verslus nuo didžiulės Kinijos rinkos. Mūsų verslai daugiausia pririšti prie Vokietijos rinkos. Todėl deindustrializacija palies ir mus. Lietuvoje gabus, bet neturtingas, jaunimas negali studijuoti nemokamai, jei bando, tai atiduodamas antstoliams iki gyvenimo pabaigos. Šie gabūs jauni žmonės ieškos išeities. Deja, tai gali liūdnai baigtis Lietuvos valstybei. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Anonimas

ko noreti ... CIA DEBILU SALIS !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS