Eurostatas: nedarbas Lietuvoje rugpjūtį buvo didesnis už ES vidurkį | Diena.lt

EUROSTATAS: NEDARBAS LIETUVOJE RUGPJŪTĮ BUVO DIDESNIS UŽ ES VIDURKĮ

  • 2

Nedarbas rugpjūtį Lietuvoje buvo didesnis nei vidutiniškai Europos Sąjungos (ES) šalyse, skelbia Eurostatas.

Per metus nedarbas Lietuvoje augo 0,1 punkto, o per mėnesį – sumenko 0,3 punkto ir rugpjūtį siekė 6,1 procento.

Rugpjūtį darbo neturėjo 94 tūkst. žmonių, iš jų 7 tūkst. buvo jaunimas iki 25 metų – pastarojo nedarbas per metus mažėjo 2,8 punkto iki 8,6 procento.

Latvijoje nedarbas siekė 6,6 proc. – 0,4 punkto mažiau nei prieš metus, o per mėnesį nepakito. Estijoje – 7,6 proc., arba 2 punkto daugiau prieš metus ir 0,1 punkto daugiau nei prieš mėnesį.

ES nedarbas vidutiniškai siekė 5,9 proc. – 0,2 punkto mažiau nei prieš metus, ir 0,1 punkto mažiau nei prieš mėnesį. Euro zonoje jis siekė 6,4 proc., arba 0,3 proc. mažiau nei prieš metus ir 0,1 punkto mažiau nei prieš mėnesį.

Preliminariais duomenimis, visoje ES darbo neturėjo 12,8 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Prisivežė visokių spalvotųjų ir rusakalbių (kurių po sausio 13- osios arba sumažėjo, arba gėda buvo rusakalbiams rusiškai kalbėti) armonaitės, piš ir anūkėlis, kad saviems jau darbų neliko! Tegul ir moka pašalpas iš savo kišenių dėl nemokėjimo valdyti visą gyvenimą Lietuvoje : tiek finansinį/ekonominį, tiek politinį ir socialinį! Žioplių šaika valdžioje !

O turetu

buti kitaip,kada vergu is Rytu skaiciumi pirmaujame ES!? Juk jau ne tik savus be darbu paliekame,bet ir i Vakarus jais prekiaujame! O gal Lietuvai kazkas isake gabenti "russkij mir" i Europa!??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS