Finansinių ataskaitų nepateikusioms įmonėms graso kai kuo baisesniu už baudas | Diena.lt

FINANSINIŲ ATASKAITŲ NEPATEIKUSIOMS ĮMONĖMS GRASO KAI KUO BAISESNIU UŽ BAUDAS

Praėjusių metų finansinių rezultatų iki šiol dar nepateikė mažiausiai 17 tūkst. bendrovių, skelbia Registrų centras.  Deklaracijos gautos iš  beveik 48 tūkst. įmonių, o to nepadariusioms bendrovėms gresia baudos nuo beveik trijų šimtų iki beveik trijų tūkstančių eurų. Tačiau registrų centras labiau linkęs kovoti viešumu, todėl ataskaitų nepateikusių bendrovių vardus viešina.

Duomenų nepateikimas turi įtakos ir įmonės kreditingumui. „Creditinfo“ duomenimis, ataskaitų neskelbimas neigiamos įtakos pernai turėjo beveik pusšešto tūkstančio  įmonių kredito reitingams.

„ATPK numato pinigines baudas finansinių atskaitų nepateikusiems vadovams, tačiau praktika rodo, kad ši priemonė sunkiai taikoma ir nėra labai efektyvi, – sakė Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius. – Todėl jau kuris laikas Registrų centras mėgina su savo finansinius rezultatus slepiančiomis įmonėmis kovoti viešumu, skelbdamas finansinių atskaitų nepateikusių įmonių sąrašus viešai internete. Labai džiaugiamės, kad ir kreditingumą vertinančios bendrovės atsižvelgia į tai, ar bendrovės yra pateikusios finansines ataskaitas, ar ne. Jei paaiškėja, kad bendrovė finansinės atskaitos nepateikė, nuo to kenčia jos kreditingumo reitingas.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS