Finansų ministerija siūlo riboti atsiskaitymus grynaisiais nuo 10 tūkst. litų | Diena.lt

FINANSŲ MINISTERIJA SIŪLO RIBOTI ATSISKAITYMUS GRYNAISIAIS NUO 10 TŪKST. LITŲ

  • 4

Siekiant sumažintis šešėlinės ekonomikos mastą šalyje, Finansų ministerija siūlo riboti juridinių ir fizinių asmenų tarpusavio atsiskaitymus grynaisiais nuo 10 tūkst. litų.

Finansų ministerija pranešė, jog tai numatančius teisės aktų projektus pateikė viešam svarstymui.

"Prieš siūlydami šią priemonę, išanalizavome galimas pasekmes ir matome, kad tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys nepatogumų dėl jos taikymo beveik nepajus, nes apie 95 proc. gyventojų atliekamų operacijų neviršija 10 tūkst. litų ribos, o visos verslo įmonės turi einamąsias sąskaitas kredito įstaigose",- pranešime sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Anot ministerijos, Latvijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Danijoje Slovakijoje, Italijoje ir kitose ES valstybėse leidžiamų operacijų grynaisiais pinigais vidurkis siekia tokį pat dydį, kokį siūloma nustatyti ir Lietuvoje - apie 10 tūkst. litų.

Finansų ministerijos teigimu, apribojus atsiskaitymus, ne tik sumažėtų prielaidos šešėlinei ekonomikai, bet skaidresni taptų sandoriai, efektyvesnė jų kontrolė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo

va, du vagys - luka ir spekuliantas jau apsiputojo, reiskiasi istatymo reikia

Luka

Pažeidinėsiu šitą įstatymą iki pasiutimo. Ir dar neaišku ar neprasilenkai su konstituciaj ir žmogais teisių ribojimu. Žiūrėk po metų dar ir valgymą apribos, nu šššššš

Šadžiau

Tai Šadžiau, kodėl nematai kokios neapmokestinamos pajamos yra kitose ES valstybėse, o Lietuvoje lupami mokesčiai - pajamų nuo virš 470 litų, o sodros iš vis nuo pirmo lito? Kaip galima imti mokesčius nuo pragyvenimui būtinų pinigų? Taip kitose ES šalyse nėra, turbūt Šadžius nežino kokios neapmokestinamos pajamos Vokietijoje, Anglijoje? Tai užsimanė sukčiams dar palengvinimą įvesti, kai sumokėjęs per banką,negausi prekių, o ir kada bankai nustos lupikauti? Paėmus iš sąskaitos 500 litų grynais, bankas ima 8 litus mokesčio. Už ką?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS