Finansų ministrė: tėvams negavus vietų darželyje subsidijų kitąmet nebus | Diena.lt

FINANSŲ MINISTRĖ: TĖVAMS NEGAVUS VIETŲ DARŽELYJE SUBSIDIJŲ KITĄMET NEBUS

Siūlymas kitais metais pradėti mokėti beveik 300 eurų kompensacijas tėvams, kurių vaikai negavo vietos darželyje, nebus svarstomas priimant 2024-ųjų valstybės biudžetą, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasak jos, toks pasiūlymas buvo aptartas Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, tačiau svarstant paskutinius siūlymus biudžetui Vyriausybei nebuvo pateiktas.

„Diskusijose buvo išsakyta argumentacija, kad galbūt būtų galima įgyvendinti šiek tiek anksčiau, bet tam reikėjo, kad kas nors įregistruotų pasiūlymą, kurį Vyriausybė galėtų svarstyti. Vyriausybė šiandien apsvarstė pasiūlymus, kurie Seimo narių buvo užregistruoti, – kadangi tokio pasiūlymo nebuvo, buvo atsižvelgta į tuos pasiūlymus, kurie buvo pateikti“, – pirmadienį žurnalistams sakė G. Skaistė.

Anksčiau G. Skaistė neatmetė galimybės, kad jei Seimo komitetas suformuos siūlymą skirti tokius išmokas nuo 2024 metų rugsėjo, i iki biudžeto priėmimo Seime Vyriausybė galėtų priimti tokį sprendimą.

Finansų ministerija BNS anksčiau nurodė, kad Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko Justo Džiugelio įregistruotas siūlymas bus svarstomas kartu su kitais pasiūlymais Vyriausybės posėdyje gruodžio pirmąją savaitę.

Pagal Išmokų vaikams įstatymo pataisas tokioms išmokoms reikėtų apie 8,64 mln. eurų per metus, o mokant nuo 2024 metų rugsėjo – beveik 3 mln. eurų.

Kompensacija būtų mokama dirbantiems tėvams, negavusiems vietos darželiuose ar lopšeliuose ir samdantiems aukles, su kuriomis tėvai turėtų sudaryti sutartį. Išmoka kas mėnesį būtų skiriama už kiekvieną vaiką, ji siektų 5,2 bazinės socialinės išmokos – 2024 metais ji siektų 286 eurus.

Siūlyta, kad kompensacijos tėvams būtų mokamos, jei vietų darželiuose visoje Lietuvoje negautų apie 2,5 tūkst. vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

uztai xaxolam lesu kiek tik nori...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS