„Finasta“ buvo atsidūrusi per plauką nuo bankroto | Diena.lt

„FINASTA“ BUVO ATSIDŪRUSI PER PLAUKĄ NUO BANKROTO

Investicinis bankas „Finasta“ praėjusių metų pabaigoje buvo atsidūręs ant bankroto slenksčio, rodo banko finansinė ataskaita, joje taip pat atskleidžiama dar neviešintų ryšių su banku „Snoras“, rašo „Verslo žinios“.

Banko „Finasta“ nuosavas kapitalas 2011 metų pabaigoje sudarė 5,3 mln. litų ir buvo 3,3 karto mažesnis nei reikalaujama (5 mln. eurų, arba 17 mln. litų), atskleidžiama „Finastos“ 2011 metų ataskaitoje.

Taip pat aiškėja, kad bankas minimu metu netenkino dar 4-ių kitų reikalavimų, susijusių su užsienio valiutos laikymu ar paskolomis vienam skolininkui.„Sprendžiant vien pagal statistinius rodiklius, akivaizdu, jog “Finasta„ po “Snoro„ bankroto taip pat buvo arti žlugimo ribos. Tačiau netiesioginė valstybės 13,8 mln. litų injekcija į “Finastą„ šių metų pradžioje tam kelią užkirto - po lėšų injekcijos kapitalo pakankamumo rodiklis pakilo iki daugiau nei 13 procentų“, - sakė vienas pavardės nenorėjęs skelbti konkuruojančio banko analitikas.

Lietuvos banko teigimu, mažesnis nei reikalaujama kapitalas rūpesčių keltų tada, jei bankas nesirūpintų jo atkūrimu. Be to, teigiama, kad kredito įstaigą nemokia būtų galima pripažinti tuomet, kai kapitalo pakankamumo normatyvas (8 proc.) nevykdomas 6 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS