G. Landsbergis: lengvatinis PVM tarifas šildymui turi būti 9 procentai | Diena.lt

G. LANDSBERGIS: LENGVATINIS PVM TARIFAS ŠILDYMUI TURI BŪTI 9 PROCENTAI

  • 4

Susitarimą su valdančiaisiais „valstiečiais“ dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos centriniam šildymui sugrąžinimo sudaręs konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad lengvatinis tarifas turėtų siekti 9 procentus.

„Aš manau, kad geriausia būtų, jeigu liktų 9 procentai“, - penktadienį Žinių radijui sakė G.Landsbergis.

Pasak jo, taip netektų keisti susitarimo su Europos Komisija, jog Lietuvoje turi būti dvi PVM lengvatos. Šiuo metu Lietuvoje galioja 9 ir 5 proc. lengvatiniai tarifai.

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis yra sakęs, kad centriniam šildymui turėtų būti taikomas 15 proc. PVM.

BNS žiniomis, Vyriausybėje svarstoma palikti 5 proc. ir 15 proc. PVM tarifus.

Šiuo metu galiojantis 9 proc. PVM tarifas knygoms bei keleivių vežimui galėtų būti mažinamas iki 5 proc., o viešbučiams ir šildymui taikomas 15 proc. tarifas.

5 proc. tarifas liktų ir kompensuojamiems ir itin brangiems nekompensuojamiesiems vaistams.

PVM lengvata šildymui negalioja nuo birželio. Ją grąžinti „valstiečiai“ su konservatoriais sutarė mainais į pastarųjų paramą Seime patvirtintai urėdijų pertvarkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

PRIEVARTINEI 'paslaugai' PVM turi būt lygi nuliui (0%); - KAI leisit to lažo atsisakyt (ir taip dabar nebeturim kur dujų dėt), kai nebereiks šildyti trasų, kai galėsim šildytis KADA norim ir KIEK norim (kai galėsim ir pataupyt), tai sutiksim ir su ikikriziniu PVM.

paaiškinkite kas tas PVM ir kaip jis gražinamas nedirbančiam žmogui

na, tik nereikia

nereikia dulkinti rinkėjams smegenų, net kilimų mūšelį pasiėmus, kad suformuoti įvaizdį rinkimams?, kokie mes geri?- NEREIKIA, matematiką visi mokėmės,svarbu ne PVM , bet nuo kokio skaičiaus jis skaičiuojamas, o skaičiuojamas nuo labai patogaus, į kurį sukeliamos visos, na, švelniai tariant, neūkiškumo , nemokšiškumo ir vartotojų apgaudinėjimo sąnaudos, turi būti, privalo būti šilumos apskaitos / skaitliukai, kaip elektrai, vandeniui, dujoms kiekvienam vartotojui ,-tą nurodė ir Europos sąjungos direktyva, kodėl ji (direktyva) nevykdoma,? Lietuva ne Europos sąjungos dalis? baudas už šios direktyvos nevykdymą geriau mokėti, na žinoma, mokama iš visų, o ne iš savo kišenės, kieno interesai už šios direktyvos nevykdymą slepiasi? Vėl „a lia masiulių“ ausys? techniškai neįmanoma?- nejuokinkit!!! užkniso!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS